2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Tűzhelyen felejtett étel okozott tüzet

2019. május 29. szerda, 19:47
Sajtóközlemény
Tegnap este Zalaegerszegen ismét tűzhelyen felejtette egy lakó az esti órákban az ételt, amely heves füstképződés mellett égett.

Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagy, szóvivő elmondta, a tegnapi eset nem egyedülálló megyénkben. Számos alkalommal előfordult már, hogy csak a tűzoltók ébresztették fel az ott lakókat a tűzhelyen égő étel miatt. Ilyen esetekben csak és kizárólag emberi gondatlanságról beszélhetünk. Megannyi alkalommal ételt felejtettek a tűzhelyen az ingatlan tulajdonosok, és vagy elmentek otthonról, vagy elaludtak. Csak a gyors tűzoltói beavatkozásoknak és a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia a gondatlanságokból. Az esetek nagy részben középmagas épületekben keletkeznek, ahol a füst, tűz a többi lakóban is nagy riadalmat kelthet. A tűzoltók ezekben az esetekben a zárt lakásba is behatolnak, annak érdekében, hogy minél előbb meg tudják fékezni a lángokat és azok ne okozzanak kárt a szomszédos lakásokban.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy minden esetben győződjenek meg arról, hogy a készítendő étel a lakás elhagyását követően vagy lefekvés előtt nincs kitéve hőhatásnak. Alatta nem ég gázláng vagy a villanytűzhely is kikapcsolt állapotban van. Ezzel a kis odafigyeléssel komoly káresetektől, személyi sérülésektől óvhatjuk meg magunkat és embertársainkat is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK