2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Új aszfalt a zalaegerszegi Berzsenyi utcában

2024. március 08. péntek, 12:37
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az arányos városfejlesztés részeként befejeződött a zalaegerszegi Berzsenyi utca felújítása. Mint azt a helyszíni sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a belváros mindig komplex kihívások elé állítja a városvezetést, hiszen itt a külső városrészekhez képest koncentráltabban jelenik meg az utak, járdák, oktatási- és egészségügyi intézmények karbantartásának, felújításának igénye.

 Útburkolat- és járdafelújítás a forgalmas szakaszon

Régi álom volt a Berzsenyi utca felújítása, mely a Kovács Károly Városépítő program részeként valósult meg, de a Kosztolányi utca kétirányúsítása is lendületet adott a munkának. 

2023 szeptemberétől december végéig a Berzsenyi utca Kovács Károly tér felé eső, első 50 méter hosszúságú szakaszát teljes szélességben átépítették. Majd a Bíró Márton utcai körforgalmi csomópontig az útburkolat mintegy 205 méter hosszúságú szakaszát aszfaltozták le teljes szélességben. Emellett a déli oldalon a Berzsenyi utca járdaburkolata is megújult, a Pázmány Péter utca és a körforgalom közötti szakaszon. A járdakapcsolatokat akadálymentesítették és a szegélyek mellett a zöldterületek tereprendezése is megtörtént.

Böjte Sándor Zsolt a térség önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt tíz évben sok fejlesztés történt ebben a forgalmas városrészben. Örül, hogy a lakók kéréseit megvalósítva folyamatosan megújulhatnak a járdák, utak, parkolók. Még az idei évben szeretnének a Berzsenyi utcai tömbbelsőben egy 8-10 férőhelyes parkolót is kialakítani.

De az is a tervek között szerepel, hogy a Berzsenyi utca északi oldalának járdaszakaszát is megújítják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK