2018.04.22., vasárnap - Csilla,NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Újra iskolapadban

2017. március 05. vasárnap, 16:49
Szerző: Antal Lívia
Megkezdődött a tavaszi félév a Senior Akadémián a BGE zalaegerszegi gazdálkodási karán, mely kéthetente összesen hat alkalommal számít a szépkorúak figyelmére.

A rendezvény előtti sajtótájékoztatón Lambertné Katona Mónika dékán elmondta, az ismeretterjesztő, tudományos előadások mellett a tavaszi félév újdonságokkal is szolgál, hiszen az előadásnapokon nyugdíjas klubok, egyesületek mutatkozhatnak be. Ezzel az akadémiára járó tagok kérésének tettek eleget. A témaválasztásban szintén kikérték a szépkorúak véleményét, így ismét szót ejtenek az orvos-beteg kommunikációról, továbbá a pihentető alvásról, az időskori szerelemről és a szépségápolásról. Zalaegerszeg első írásos említésének 770 éves jubileumára várostörténeti elődadással emlékeznek, tájékoztatják az időseket a megyeszékhely turisztikai értékeiről, valamint az egyetem által végzett kutatás alapján a fesztiválok gazdaságtanáról.

Tavaszi félév a Senior Akadémián

Balaicz Zoltán polgármester, a város idősügyi tanácsának elnöke azt hangsúlyozta, a nyugdíjkort elérőknek fontos, hogy továbbra is érezzék, szükség van rájuk. Ebben az életszakaszban éppen ezért helyet kaphat a tanulás, az új ismeretek megszerzésének és a társas kapcsolatok kialakításának lehetősége. Ezekkel a célokkal szerveződött a Senior Akadémia Boda László, a megyei idősügyi tanács elhunyt elnöke kezdeményezésére. A BGE gazdálkodási karának köszönhetően mindez egyetemi körülmények között valósulhat meg, a szépkorúak még indexet is kapnak, emelte ki a polgármester.

Az első „tanítási napra” el is hozta mindenki az indexkönyvét, hiszen fontos, hogy abban minden jelenlét fel legyen tüntetve. A gazdálkodási kar a 2016-17-es tanévet már önállóan szervezi, melynek zárását diplomaosztóval szeretné megünnepelni.

 Az első előadási napon Balaicz Zoltán Évértékelő címmel mutatta a be város fejlődő gazdasági életét, dr. Tóth József, a kar korábbi igazgatója a pénzügyekbe avatta be a szépkorúkat. A rendezvény az andráshidai Igazgyöngy Népdalkör és a Szélrózsa Tánckör bemutatkozásával és műsorával zárult.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK