2022.08.16., kedd - ÁbrahámZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ültess fát, olvass alatta könyvet!

2020. november 09. hétfő, 16:12
Közlemény
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár 2019-ben csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programjaihoz, ezen belül az „Ültess fát, olvass alatta könyvet!”, a Mezőkovácsházi Városi Könyvtárból induló sorozathoz.

Épp ekkoriban indult az „5000 fa a klímavédelemért” zalaegerszegi környezet és klímavédelmi közösségi felhívás is, melynek méltó apropója volt a közösségi faültetés a Piac tér melletti zöld sávon. A könyvtárban működő Cimbora klub lelkes diákjai verssel és mesével készültek az ünnepélyes faültetésre. Ez lett a Cimbora fa, amit táblával is hirdetnek a városlakóknak.

A könyvtár 2020-ban is csatlakozott az „Ültess fát, olvass alatta könyvet!” projekthez. Pályázati támogatásból idén lehetőség nyílt egy újabb oszlopos tölgy facsemete megvásárlására mellyel tovább folytathatják az intézmény környezetének zöldítési programját. A fa idén a Könyvtárosok fája elnevezést kapta. (Jövőre szeretnék az Olvasók fáját is elültetni.) Mindezzel hozzájárulnak a városban korábban elindult „5000 fa a klímavédelemért” zalaegerszegi környezet és klímavédelmi közösségi program fenntartásához, és felhívni a figyelmet az éghajlati változásokra és a környezettudatosság fontosságára. 

A pályázati támogatás másik része lehetőséget nyújt ismeretterjesztő előadás megtartására, melyre Dr. Illyés Zoltán biológust, természetvédelmi szakértőt kérték fel.

Az előadás címe: Zalaegerszeg védett természeti értékei. A program online módon kerül megrendezésre, november 9-én 16.00 órakor. A virtuális közönség védett növény, gomba és állatfajokat bemutató prezentációt tekinthet meg az előadás alatt.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK