2020.07.13., hétfő - Jen?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Út -és járdafelújítás Keszthelyen

2016. szeptember 22. csütörtök, 10:04
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. N.
Ebben az évben a járdák rekonstrukciójára bruttó hat millió forint áll rendelkezésre az önkormányzat büdzséjében – válaszolt érdeklődésünkre Tóth Zoltán, a keszthelyi városháza városüzemeltetési osztályának közlekedési ügyintézője.

-  A képviselő-testület által jóváhagyott keretösszeg nagyobb részét már tavasszal felhasználtuk, a többi részét folyamatosan használjuk föl. A kisebb jelentőségű javításokat, a lakossági bejelentéseket most is orvosolni tudjuk. Jelentősebb volumenű járdajavítás volt: a Vaszary Kolos utcában, a Szent Miklós utcában, a Kazinczy utcában, a Tapolcai úton és az Árpád utcában. Az utóbbi helyen jelenleg is zajlanak még rekonstrukciós munkálatok. Az Árpád utca mellett, javítást tervezünk elvégezni a Lovassy utcában és a Széchenyi utcában is.

Felújítás jelleggel elkészült a Nagy Lajos király utca burkolata és kiépült az egyik oldali járda. Az Arany János utca piac felöli, déli oldalán is történt jelentősebb járdafelület javítás. A Kazinczy utcának is volt egy olyan szakasza, ahol a csapadékvíz megállt, ezt a szakaszt szükséges volt megemelni és kellő lejtésbe hozni. A Vásártér 10. és a Schwarz Dávid utca között lévő átkötő járdaszakaszt is sikerült átépíteni. Reméljük, hogy a jövő évi költségvetés legalább ugyanekkora összegben biztosít majd fedezetet a járdák modernizálására, illetve újak építésére.

A polgármesteri hivatal kezelésében lévő közutak felújítására a költségvetésben bruttó 15,5 millió forintot különítettünk el ebben az esztendőben. A Nagy Lajos Király utcai rekonstrukciót ezen összegen felül valósította meg az önkormányzat. A fenti összeget mostanra gyakorlatilag teljes egészében felhasználtuk a főbb közlekedési utak javítására. A Kertváros sem maradt ki az utak „reparációjából”. Aszfaltoztuk a Tulipán utcai vízmű-telep előtti útszakaszt, illetve az Életfa Óvoda és a Balogh Ferenc utca 1. szám alatti emeletes ház közötti utcasávot. Hátra van még a Petőfi u és Rákóczi utca kereszteződésének újjáépítése, ahol a csapadékvíz elvezetését is megoldjuk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK