2018.05.21., hétfő - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nagy küzdelemben nyertek

2018. január 25. csütörtök, 12:58
Szerző: B. I.
Vasas Akadémia - ZTE NKK 57-62 (16-16, 15-23, 15-15, 11-8). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Budapest.

Vasas: Böröndy V. (8), Kalu (11),  Tóth O. (4), Mérész (6), Karakasevics (20/6). Csere: Dombai (6), Demeter (2), Heljics. Vezetőedző: Földi Attila.

ZTE: Koziar (15), Jeffery (8/3), Kovács G. (5/3) Pavel (10), Hegedüs-Őri (7). Csere: Parker (7),  Gorjanácz (9/9), Gáspár-Szalay.(1). Vezetőedző: Gáspár Dávid.
 Pontatlan dobásokkal kezdtek a csapatok ( 3. p.: 2-4). A házigazdák gyorsan elérték a fault határt, minden  személyi hiba után dobhatott a vendégcsapat. A ZTE nem élt  a lehetőséggel, így a hazaiak fordítottak (8p.: 14-10). A vendégek időkérése arra volt elég, hogy  a negyed végén kiegyenlítsenek. A második negyedben is egy ideig folytatódott a fej-fej melletti csata (14. p: 22-22). A második öt percben javult  az egerszegiek dobásainak pontossága, így elhúztak és biztosan vezettek a félidőben. A harmadik negyedre beállt Gorjanácz három triplával nyitott, úgy nézett ki, eldőlt  a találkozó (25. p.: 38-52). Másként gondolták a fővárosiak. Két légiósuk Kalu és Karakasevics vezérletével megkezdték a felzárkózást. A negyed utolsó három percében a zalaiak mindössze egykét pontos kosarat szereztek. A vendégek támadásbeli gyengélkedése az utolsó tíz percben is folytatódott,  mindössze egy mezőnykosarat szereztek, a többi pontjukat büntetőből dobták. Szerencsére a hazaiak sem villogtak, így kicsikarták a győzelmet.

A ZTE ezúttal is támadásban gyengélkedett, de nagyon. Szerencséjére a Vasas is gyengélkedett ebben a műfajban, így sikerült  a zalaiaknak nagy küzdelemben nyerniük a fővárosban.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Csak a győzelemnek lehet örülni. Minden játékosnak el kell gondolkodnia, hogy miként lehet koncentráltan és okosan kosárlabdázni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK