2020.01.28., kedd - Adél Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Védelmi hibák - büntetett az ellenfél

2018. december 02. vasárnap, 17:09
Szerző: B. I.
ZTE FC - Vasas FC 2-3 (0-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1823 néző. Jv.: Farkas Á.

 ZTE: Zöldesi - Szabó, Lesjak, Devecseri, Bedi - Babati, Hudák (Horváth K. 67. p.), Kiss M., Madarász, Barczi - Balázs (Novák 54. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerzők: Kiss M (72. p.), Lesjak (79. p.), illetve (Balajti 45. p., 11-esből), Talabér (74. p.), Birtalan (80. p.)

A hazaiaknál nem gyógyultak fel a sérültek, Gajdos és Gergényi nem játszott, a saját nevelésű Szabó ismét kezdett, ezúttal jobbhátvédként.

Az edzőváltáson átesett Vasas szervezetten, koncentráltan kezdett. Az első hazai lehetőséget Lesjak hibázta el egy szöglet után. A vendégek letámadtak, így már  a labda felhozatala is gondot okozott a ZTE-nek.  Igaz, a Vasas sem nagyon veszélyeztette a hazaiak kapuját. A vendégek kapusa védett egy lövést a félidő közepe táján. Aztán mezőnyjátékkal múlatták a perceket a csapatok. A 16-osnál mindkét együttesnek elfogyott a tudománya. A félidő utolsó tíz percében a fővárosiak többet birtokolták a labdát. A  hajrában Zöldesi egy rossz kifutás után elhúzta a Vasas játékos lábát. A bűntetőt a vendégek értékesítették és megszerezték a vezetést.

Fordulás után a ZTE harcolt ki mezőnyfölényt, de egy ideig nem tudott helyzetbe kerülni. Lassan körülményesen játszott a a hazai együttes. Közben egy kontra végén maradt ki nagy vendéghelyzet. A másik oldalon sorra hagyta ki lehetőségeit a ZTE. Barczi  lövését  a kapufa mentette, majd. Babati nagy helyzetben fejelt mellé. Nem sokkal később Novák tette ugyanezt.  Egy bomba szabadrúgásból végül egyenlített a hazai csapat. Bizakodtak a nézők, hogy lendületbe jön a ZTE, nem így történt. Egy támadás végén nem sikerült felszabadítani a hazai védelemnek és ismét vezetett a Vasas. Nem sokkal később egy partdobás után ismét egyenlített a ZTE. Jött azonban az újabb védelmi baki, Zöldesi egy hazaadást elpasszolt, a Vasas köszönte és megszerezte a győztes gólt.

Gólokban gazdag mérkőzésen a vendégek kíméletlenül kihasználták a ZTE védelmének hibáit és értékes három ponttal távoztak.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Nehéz értékelni a mérkőzést, mert nem érdemeltünk vereséget. Sajnos, elöl és hátul is hibáztunk, amit ellenfelünk kihasznált.

Szanyó Károly , a Vasas vezetőedzője: - Kalapot kell emelnem  a srácok előtt. Az ZTE kétszer is egyenlített, de az ebből adódó lélektani előnyt nem tudta kihasználni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK