2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A gyermekosztály javára futottak

2017. szeptember 28. csütörtök, 15:00
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zala Kaland Egyesület augusztus 5-én családokat megmozgató jótékonysági akadályfutást szervezett a Gébárti-tónál. A nevezés díjból befolyt teljes összeget a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztálya számára ajánlották fel.

Azért nekik, mert az egyesület edzéseit nagyon sok gyermek látogatja, indokolta döntésüket Németh Gábor titkár a támogatás átadásával egybekötött sajtótájékoztatón. Természetesen felnőttek is részt vettek a jótékonysági futáson, melyet akadályok leküzdése tett érdekessé. Üzenetként pedig azt fogalmazták meg: lelj örömet a mozgásban, és kifejtetett energiáidat jó célra is fordíthatod. A nevezési díjakból összesen 150 ezer forint gyűlt össze, amit örömmel adnak át a gyermekosztálynak, emelte ki.

A program fővédnökeként Balaicz Zoltán polgármester az egyesület fiatal tagjainak tevékenységét méltatta. Mint mondta, sokat tesznek azért, hogy a gyerekeket, a fiatalokat, a felnőtteket és a családokat a mozgásban gazdag, egészséges életmód felé tereljék. Ebbe a sorba illeszkedik a Terepen Egerszegen elnevezésű jótékonysági akadályfutás. Az egyesület részt vett a Restart Fesztiválon is, a város számíthatott szakmai segítségükre a létesítendő alsóerdei sport és rekreációs központ eszközeinek kidolgozásában, említette meg többek között.

Dr. Halász Gabriella főigazgató azt mondta, a kórház olyan óriási nagyüzem, hogy nincs az a fillér, melynek ne lenne hasznos helye. Az eszközállomány javításáról, pótlásáról, új eszközök beszerzéséről ennél fogva folyamatosan gondoskodni kell. Rendkívül dicséretes, hogy az egyesület a jótékonyági akadályfutás megszervezésével közösségi felelősségükről, szolidaritásukról tettek tanúságot, melyet nagyon köszönnek, emelte ki.

Légzéskimaradást figyelő készüléket, lázmérőket és személymérlegeket szereznek be a 150 ezer forintból, fűzte hozzá dr. Gárdos László. A gyermekosztály főorvosa szintén kiemelte, hogy minden adománynak van helye az osztályon, továbbá az egyesület szerepét a mozgás, a sportolás megszerettetésében és a helyes életmód népszerűsítésében különösen a gyerekek körében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK