2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Zalaegerszegen járt Gyurcsány Ferenc

2024. május 24. péntek, 10:00
Szerző: V.Zs.
Címkék: DK, EP választás
Országjárása során Zalaegerszegre látogatott Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke, aki a Keresztury VMK-ban tartott politikai fórumot.

Az est házigazdája Keresztes Csaba, a DK-Momentum polgármester-jelöltje köszöntötte az érdeklődő szimpatizánsokat. A közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatban elmondta: egyetlen kérdés körül folyik a vita Magyarországon Európát illetően. Hazánk több területen működjön együtt az európai országokkal, vagy az együttműködést csökkentse. Orbán Viktor nem Magyarország önállóságát félti ebben a kérdésben, hanem a saját maga döntési lehetőségeit próbálja meg minden gond és ellenőrzés nélkül megtartani. Szerinte Magyarország jobban jár, ha egy 400 milliós közösség tagjaként küzd meg azért, ami számára fontos.

(Forrás: Facebook/DK Zalaegerszeg)

A pártelnök szólt a szociáldemokrata értékekről, a hazai baloldali gondolkodásról. Mint fogalmazott, a magyar baloldal az elmúlt harminc év alatt nem szerezte vissza történelmi önbizalmát, és folyamatosan külső politikai emberi forrásokat keres. Magyar Péter felbukkanásával kapcsolatban megjegyezte: a baloldal lelki problémájáról tudósító jelenségéről van szó.

Aktuális belpolitikai kérdésekről is szó esett a fórumon, a végén pedig a hallgatóság által feltett kérdésekre válaszolt Gyurcsány Ferenc.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK