2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Zalaegerszegre látogatott Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke

2024. május 14. kedd, 17:39
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Országjáró körútjának részeként Zala megyébe is ellátogatott Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke és a Talpra Magyarok Közösségének vezetője. A politikus május 13-án este 8 órakor a zalaegerszegi Dísz téren tartott fórumot.

Szakminisztériumokat és falurehabilitációs programot sürget a TISZA Párt

Mivel éppen a város napján érkezett, mindenekelőtt megemlékezett Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá válásának 139. évfordulójáról, majd Keresztury Dezső Igazat szólj című versével köszöntötte a jelenlévőket. A tér az eső ellenére benépesült.

Magyar Péter több mint egy órás beszédében számos politikai, gazdasági és társadalmi problémára felhívta a figyelmet. Kiemelve többek között a hazai egészségügyi- és szociális ellátás, valamint az oktatás szerinte katasztrofális helyzetét. Hangsúlyozta: 20 éve vagyunk az Európai Unió tagjai, a csatlakozást hatalmas várakozás előzte meg. Azt hittük Magyarország végre nem a be nem váltott ígéretek hazája lesz, mert jó esélyekkel indultunk. De Gyurcsány és Orbán kormányzása alatt az unió legszegényebb és legkorruptabb országa lettünk. Utóbbi kapcsán több zalaegerszegi beruházás túlárazását is bírálta (például tesztpálya, M76-os út). Illetve szólt az itt is működő Mathias Corvinus Collegiumnak (MCC) juttatott kezdeti 300 milliárd forintról (ami azóta csak nőtt), miközben a közoktatásból az alapvető szolgáltatások hiányoznak. Úgy látja: Magyarországon van propaganda minisztérium, de nincs oktatási-, egészségügyi- és környezetvédelmi tárca. Több tízezren vannak orvosi ellátás nélkül, 2 millióan élnek mélyszegénységben, a gyermekvédelem pedig teljesen alulfinanszírozott. A bicskei gyermekotthon áldozataitól pedig a magát kereszténynek és családbarátnak tartó kormány mind a napig nem kért bocsánatot – tette hozzá.

Szerinte nem azt kéne hangoztatni, hogy néhány év múlva elérjük az osztrák gazdaság színvonalát, mert lassan Bulgária is beelőz minket. Első körben inkább Romániát kellene visszaelőznünk. Magyar szerint komplex falurehabilitációs- és hazaváró programra van szükség, mert a hazai mezőgazdaságban sok lehetőség rejlik. Az pedig óriási luxus, hogy közel egy millió honfitársunk él külföldön, akiket vendégmunkásokkal pótol a kormány.

A politikus kétnapos zalai látogatása során többek között Zalaszentgróton, Hévizen, Keszthelyen, Nagykanizsán, Söjtörön, Lentiben és Zalakaroson is tartott hasonló fórumot. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK