2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Zalai sporthistória

2016. október 25. kedd, 17:18
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. N.
Kis János, az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület elnöke 18. frissen megjelent könyvének bemutatóját tartották a közelmúltban, a Balaton Színházban.

A rendezvényen élménybeszámolót tartottak a kötetben szereplő neves keszthelyi sportolók: Csanaki Rita Európa-bajnok sportlövő, Keczeli Zoltán a sportlövészet méltán megbecsült legendás alakja, valamint Pém Árpád kézilabda- és labdarúgóedző. Köszöntőjében Nagy Bálint alpolgármester arról szólt, hogy a Balaton fővárosának sportágfüggetlenül fontos a sport léte, támogatása, szeretete, így a jövőben is támogatni fognak minden hasonló programot, ahol a mozgást népszerűsítik.

A kötet szerzője örömmel vallott arról, hogy eddig közel száz könyvbemutatót tartott és a kötetei eljutottak Ausztráliától az Amerikai Egyesült Államokig, továbbá a Kárpát-medence minden magyarlakta területére. A szerző mesélt: Az olimpiák krónikája, A délvidéki magyar olimpikonok, A kárpát-medencei magyar olimpiai érmesek, A Királyok királynők örök barátsága címmel megjelent köteteiről, majd a megyei spothistória jeles alakjait, felejthetetlen eseményeit élményteli, szórakoztató formában bemutató munkájáról elmélkedett. A dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör kiadásában megjelent könyvben csupa különleges emberről van szó, akiknek tevékenységét megismerve, sokan példaképként választhatják őket.

Az élménybeszámolók alkalmával a keszthelyi sport nagy alakjai mondták el, hogyan lettek sikeresek. Keczeli Zoltán, Európa-bajnok főedző, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub vezetője a lehetőségek ügyes megragadását hozta szóba. Csanaki Rita, húsz éve lett Európa-bajnok Strasbourgban, a futócéllövés női csapatversenyében, a világcsúccsal győztes magyar csapat tagjaként állhatott a dobogó tetejére. Húsz évvel ezelőtt a budapesti EB-n egyéniben és csapatban is Európa-bajnok lett.

Pém Árpád olimpiai bronzérmes kézilabdázót hatvan éve csábították Keszthelyre. Labdarúgónak hívták a Balaton-partjára, majd itt ragadt és rengeteg eredményt ért el. A „Keszthely Város Szolgálatáért” kitüntető cím birtokosa három évvel ezelőtt a vidékfejlesztési minisztertől Életfa emlékplakettet kapott. A programon említést tettek Kovács Kálmán ötven esztendősen elhunyt sportlövőről, aki világbajnoki ezüstérmesként sikerre volt ítélve. Róla is olvashatnak a sportot kedvelők az új könyvben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK