2018.05.23., szerda - DezsőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A harmadik negyedben dőlt el

2018. február 01. csütörtök, 08:32
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - JP Autó Jászberényi KSE 82-68 (19-14, 18-20, 30-12, 15-22). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1800 néző. Jv.:Papp, Farkas G., Fodor.

ZTE: Kinney (10), Horváth Á. (11/9), Benke (16),  Szabó (9/3), Radics (12/3). Csere: Vaughn (10/6), Mikovics (3), Mohácsi (1),  Kis.Vezetőedző: Bencze Tamás.

JKSE: Nelson (17/6), Rakics (8/3),  Wallace (15/3), Lucsics (11/3), Sejfic (12). Csere: Kerpel Fronius B. (5). Vezetőedző: Nikola Lazics.

Egykor Egerszegen játékosként, edzőként jól teljesítő Nikola Lazics csapata volt  a ZTE vendége. A hazaiak repülő rajtot vettek (3. p.: 8-0). Az első vendégkosár négy perc után esett. Ezután visszavett a tempóból a ZTE és csökkentették hátrányukat a jászságiak (5. p.: 12-6).

Pályára lépett a hazaiaknál  a sérülésből lábadozó Vaughn  és az új igazolás Mikovics is, a második öt perc azonban a vendégeké volt. Két és fél percig nem dobott pontot a zalai csapat, a  jászságiak  „lőtávolba” értek a negyed végén.  A második tíz perc elején megrázta magát  a ZTE, gyors támadások végén 10 pontos előnyre tett szert.  (11. p.: 24-14). A lendület ismét csak a negyed közepéig tartott, pontatlan dobások, eladott labdák után felzárkózott a vendégcsapat (15. p: 27-25). A jászságiak rövid időre átvették a vezetést is (18. p.: 29-30). A negyed pár pontos hazai vezetéssel zárult.

 „ Ez a játék kevés lesz a győzelemhez”- jegyezte meg egy szurkoló a szünetben. A játékosok, mint, ha meghallották volna az intelmet, a harmadik játékrész elején  alaposan bekezdett a ZTE. Lazics mester hiába kért időt, tanitványai hét perc alatt mindössze hat pontot dobtak. Ugyanakkor a hazaiaknál 3 hárompontos is célba ért (29. p.: 63-43). A harmadik negyedben mindössze 12 pontot dobott  a vendégcsapat, eldőlt a találkozó kimenetele.

A záró tíz percben  a cserék is bőven lehetőséget kaptak. Kis és Mikovics ismét pályára került. A ZTE így is biztosan őrizte előnyét és magabiztosan nyerte  a találkozót.

A hat  játékossal kiálló, a kiesés ellen küzdő vendégeket a harmadik negyedben küldte „padlóra” a ZTE. A hazaiak végig irányítottak és magabiztosan hozták a papírformát.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon jól kezdtünk, aztán támadásban visszaestünk. A harmadik negyedben szebbik arcunkat mutattuk, itt eldöntöttük  a találkozót.

Nikola Lazics, a JKSE vezetőedzője: - Lassan kezdtünk a  találkozót, de a második negyedre visszajöttünk a mérkőzésbe. Nagyon sok problémával küzdünk. A ZTE megérdemelten nyert.

 Mohácsi Máté, a ZTE játékosa. – Két negyeden át hullámzó volt  a játékunk, a harmadikban viszont jól teljesítettünk. Összességében biztosan hoztuk a papírformát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK