2018.05.24., csütörtök - Eszter,ElizaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Hullámzó teljesítménnyel

2018. január 14. vasárnap, 12:11
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 81-69 (27-11, 11-22, 18-22, 25-14). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Földházi, Balogh, Mészáros.

ZTE: Kinney (8), Vaughn (7/3),  Benke (13/3), Szabó (16/6), Radics (27/9). Csere:  Horváth (3/3), Mohácsi (5), Kis, Doktor, Kovács (2). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szedák: Botlics (8), Fortune (25/6), Wirth (2), Petrovics,  Sulovics (6). Csere: Kovács (8), Vágvölgyi (10/6), Révész (10). Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Akárcsak Kecskeméten, most is nagyszerűen kezdte a találkozót a ZTE (3. p.: 12-4).  A hazaiak jól védekeztek, így volt ritmusa a játékuknak. Gyors támadásokat vezettek,  a vendégeknek nem volt idejük visszazárkózni. Ültek a dobások, úgy tűnt , a ZTE egy negyed alatt eldönti a találkozót. Másképp gondolta azonban a Tisza-parti együttes. A második negyedre teljesen szétesett a ZTE játéka, több mint három percig nem talált a gyűrűbe. A vendégek felzárkóztak (13. p.: 27-20). Hiába kért időt Bencze Tamás, az ellenfél lendülete tovább tartott a  és két pontra felzárkózott (17. p.: 33-31). A negyed hajrája a hazaiaké volt, de a találkozó ismét nyílt lett, amelyhez a zalaiak nagyban hozzájárultak.

Fordulás után úgy nézett ki, ismét elhúz a ZTE (22. p.: 45-35). A vendégek azonban ismét újítottak. A hazaiak pontatlanul dobtak, labdákat adtak el. A Szeged élt a lehetőséggel és a vezetést is átvette (27. p: 51-52). Perceken át fej-fej mellett haladt a két csapat.  A záró tíz perc elején az addig pihenő Radics két hárompontost is bevágott 66-59-re meglépett a hazai csapat. A befejezés előtt öt perccel tíz pont fölé nőtt a zalaiak előnye. Innen már nem volt vissza út a vendégek számára.

A két alapemberét nélkülöző vendégek ellen ismét álomszerűen kezdett a hazai csapat, de jelentős előnyét  három perc alatt leadta. Utána nagyot küzdve, ha nehezen is, de hozta a találkozót. Az viszont mindenképpen bosszantó, hogy a szezonban nem egyszer már pár perc alatt jelentős előnyt herdál el a csapat.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az elején jól játszottunk, a támadásainknak volt ritmusa.  Aztán hasonló gödörbe kerültünk, mint Kecskeméten.  Radics jó teljesítménye kellett, hogy a  csapat átlendüljön a holtponton. A játékkal nem vagyok elégedett, de  a győzelemnek örülök.

Andjelko Mandics, a Szedeák vezetőedzője: -  Jobb volt  a hazai csapat, megérdemelten nyert.  Igaz,  37 percig  a mérkőzésben voltunk. A 17 eladott labda, a ZTE által szerzett 14 támadó lepattanó azonban megpecsételte sorsunkat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK