2021.10.16., szombat - GálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megérdemelt győzelem

2020. szeptember 27. vasárnap, 11:35
Szerző: B. I.
ZTE FC - Diósgyőri VTK 3-1 (2-1). NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg 2825 néző. Jv.: Antal (Tóth II. V., Horváth Z., Farkas Á., Káprály). Gólszerzők: Könyves (8., 30.p, a másodikat 11-esből), Koszta 76. p., 11-esből), illetve Hegedüs(44. p.).

ZTE: Demjén - Tanasin, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Babati, Vass, (Szánthó 78. p.) Sankovics, Favorov (Koszta 60. p.), Bedi - Könyves (Zimonyi 88. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.

DVTK: Antal - Shestakov, Szűcs, Hegedüs, Memolla - Iszlai, Rui Pedro (Mákvárt 68. p.), Molnár, Drazics - Ivanovszki (Makrai 83. p.), Hasani (Korbély 83. p.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Lendületesen kezdett a zalai csapat, gyorsan megszerezte a vezetést. Gergényi beadását Könyves szép mozdulattal lőtte a kapuba, 1-0. A hazai gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégek előtt azonban nem adódott nagyobb lehetőség. A másik kapunál Vass éles szögből lőtt, Antal bravúrral védett. Hosszú ideig mezőnyjáték folyt a pályán. Az első félóra végén Könyves harciasan labdát szerzett, a 16-oson belül buktatták. A megítélt 11-est a sértett biztosan lőtte a kapuba, 2-0. A ZTE visszavett a tempóból, kiegyenlítetté vált a játék. Az első félidő végén szöglet után többen tisztán maradtak a hazai kapu előtt, a lehetőséget Hegedüs értékesítette, 2-1. Szünet után elmaradtak a várva várt vendég rohamok. A ZTE irányított, Vass, Babati lövését védte Antal. A 70. percig egy értelműen a zalai csapat irányított. Mákvárt beállása után többet birtokolta a labdát a DVTK, de kevés veszélyt jelentett a ZTE kapujára. Antal a hajrában kiszorított helyzetben buktatta Szánthót, a megítélt 11-est ezúttal Koszta értékesítette, 3-1. A hajrában beszorította ellenfelét a miskolci csapat, két kontrából a ZTE növelhette volna előnyét.

A házigazdák 70 percen át uralták a találkozót, utána jól védekeztek, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Értékelés:

Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője: - Örülök a győzelemnek, annak különösen, hogy vezetésünk birtokában sem álltunk le. A sok munkának és a csapategységnek köszönhetjük a jó szereplést.

Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője: Nagyon korán kaptuk az első gólt, ez átírta a taktikánkat. Sok technikai hibával játszottunk. A széleket nem tudtuk megjátszani, kevés veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára.

Könyves Norbert, a ZTE játékosa: – Nagyon örülök a góljaimnak, de annak még inkább, hogy megnyertük a mérkőzést. Az edző és a csapat magára talált. Jó az összhang, a csapategység ez a jó szereplésünk titka.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK