2020.09.22., kedd - MóricZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Pontmentés a hajrában

2020. február 02. vasárnap, 17:24
Szerző: B. I.
ZTE FC - Kisvárda Master Good 1-1 (0-1). NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 602 néző. Jv.: Andó-Szabó. (Szalai, Széchényi). Gólszerzők: Ikoba (77. p.), illetve Viana (30. p.).

ZTE FC: Demjén - Szépe, Bobál D., Lesjak,  Gergényi - Katelarisz, Radó (Ikoba 46. p.), Mitrovics, Bedi - Stieber (Barczi 71. p.),  McWoods. Vezetőedző: Dobos Barna.

Kisvárda:  Dombó -  Hej, Beriosz, Rubus, Protics – Lucas,  Bumba, Cukalasz (Simonics 63. p.), Obradonics (Sassa 60. p.) – Grozav,(Tischler 87. p.)  Viana Vezetőedző: Dajka László.

A széltől támogatott ZTE kezdte jobban a mérkőzést. A negyedik percben McWoods fejelt mellé.  Egy vendég kontra végén az első negyedóra végén Demjén véd egy fejest. A másik oldalon McWoods lőtt százszázalékos helyzetben az üres kapu fölé.  Húsz perc után a vendégcsapat átvette az irányítást,  a nagy szélben igyekezett a földön tartani a labdát. A 23. perc Stieber lőtt mellé egy szabadrúgást.  Egy kontra végén újabb vendég lehetőség marad ki. A 30. percben szöglet után nem sikerült  a ZTE védőinek az ötösön felszabadítani,  Viana a hálóba ollózta a labdát, 0-1. Nem az első a szezonban, hogy ilyen gólt kap a ZTE.  A félidő zárásaként két Bedi lehetőség,az egyiknél lövése mellé szállt, a  másik esetben Dombó védett.

A második játékrészben a szél a vendégeket támogatta. Igyekeztek is ezt kihasználni. Irányított a Kisvárda, Demjén kétszer is bravúrral védett. Aztán a zalaiak kerültek enyhe fölénybe. Egy vendég kontra végég Demjén rosszul futott ki, de a kapuba tartó labdát hárították a ZTE védői. Kihagyta a meccslabdát a vendégcsapat, amiért gyorsan meg is bűnhődött. Az ellentámadásból egyenlített a ZTE, a Barciról lecsorgó labdát Ikoba lötte a kapuba, 1-1. A hátra lévő időben mindkét csapat sikertelenül igyekezett megszerezni a győztes gólt.

Irreális időjárási viszonyok között, nem láthattak jó játékot a nézők. A kapuk mindkét oldalon keveset kerültek veszélybe. A ZTE-nek sikerült a pontmentés, ami dicséretes, de a három pont nagyon kellett volna.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Az időjárási viszonyok mindkét csapat játékát zavarták. . Nem tudtuk saját játékunkat játszani. . Az első félidőben két nagy helyzetet kihagytunk s egy védelmi hibánk után megszerezte a vezetést a Kisvárda. A fiúk előtt le a kalappal, nem adták fel, mentálisan erősek voltak. Egy pontot szereztünk, a győztes gól megszerzésére már nem volt időnk.

Dajka László, a Kisvárda vezetőedezője: - Az ítélet időben mindkét csapat odatette magát, így egy elég jó mérkőzés kerekedett  az összecsapásból.  Nagyon jó, hogy mi szereztük meg a vezetést. Többször eldönthettük volna a mérkőzést. Nem tettük. Végül meg kellett elégednünk a döntetlennel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK