2018.06.20., szerda - RafaelZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A továbbjutás eldőlt

2017. február 12. vasárnap, 14:18
Szerző: B. I.
ZTE FC - Újpest FC 1-4 (0-2). Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a legjobb 8 közé jutásért, első találkozó. Zalaegerszeg, 3150 néző. Jv.: Bognár. Gólszerzők: Bobál (88. p.), illetve Mohl (10. p), Bardhi (18. p.), Balogh (69. p.), Diarra (71. p.)

ZTE: Szappanos – Angyal, Króner, Forgács,  Deutsch  (Ekler 85. p.) -  Babati, Végh ( Polényi 62. p.),  Nagy T., Bedi, Jakab (Ágoston 78. p.) - Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Újpest: Kovács Z. - Balázs,  Kálnoki Kis, Pávkovics, Mohl -  Bardhi (Cseke 39. p.), Sankovics, Balogh B,. Diarra, Andrics (Szűcs 76. p.) - Perovics (  Lázók (62. p.). vezetőedző:Nebojsa Vignjevics.

Esélyeshez méltóan kezdtek  a fővárosiak beszorították,  a ZTE-t, aminek gyorsan meglett  az eredménye. Tíz perc után vezettek. Mire felébredt volna a ZTE, egy ollózásos találat után a  20. perc végén már két gól volt   a lila-fehérek előnye..  A vendégek uralták a mérkőzést, gyorsan,  agresszívan játszottak, ami nem ízlett  a hazaiaknak. A ZTE csak elvétve jutott el   a vendégek kapujáig. A  félidő hajrájában csak  a szerencsén múlott, hogy nem vezetett nagyobb különbséggel  a  fővárosi csapat.

Fordulás után két perc alatt akár egyenlíthetett volna a  zalai együttes, Babati  a kapus kezébe emelt, Bobál  közeli fejese elkerülte a kaput. Ezután a fővárosiak beszorították ellenfelüket, a ZTE alig jutott el a vendégek kapujáig. A továbbjutást a félidő közepén két gyors góllal végleg eldöntötte   az Újpest.  A hajrában egy hosszan előrevágott labda után  szépített a ZTE. Az eredmény ismeretében a visszavágó csak formalitásnak tűnik.

Értékelés:

Csató Sándor, a ZTE: vezetőedzője: - Tudtuk, hogy az egyik legerősebb ellenfelet kaptuk  a kupában. Az Újpest igazolta  jó hírét. Remélem, hogy a bajnokságban nem követjük el a most látott hibákat.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: - Minden szezon kezdés nehéz. Most nagyon jól játszottunk, magabiztosan nyertünk. Úgy érzem, a ZTE  a mai teljesítményénél azért  többre képes.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK