2019.10.20., vasárnap - Vendel Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Csak a győzelemnek lehet örülni

2019. március 11. hétfő, 16:05
Szerző: B. I.
ZTE FC - Vác FC 1-0 (1-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Radványi. Gólszerző: Babati (45. p., 11-esből).

ZTE: Zöldesi - Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi - Babati (Hudák 59. p.), Farkas (Gajdos 55.p.), Kocsis, Kiss, Grumics (Novák 76. p.) - Bobál. Vezetőedző: Dobos Barna.

Egy labdaszerzés után Babati passz helyett csúnyán fölé lőtt, majd Zöldesi védett a másik oldalon. Pár perc után meg lehetett állapítani, hogy masszív csapat a Vác. A ZTE nem talált rajta fogást. Lassan és körülményesen játszott a hazai csapat. Az első egerszegi kapura lövést a félidő közepén Bollától láthatta a közönség, a váci kapus azonban hárított. Egy visszapasszolt labda után Bobál nem találta el rendesen a bőrgolyót, az a váci kapus könnyű zsákmánya lett. A vendégek is többször eljutottak a ZTE kapujáig, Zöldesi védett két lövést. A félidő utolsó öt percében aktívabbá vált az egerszegi csapat. Előbb Grumics fejelt nagy helyzetben mellé, majd Babatit rántották le a 16-oson beül, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt a sértett a kapu közepébe lőtte, 1-0.

Fordulás után Farkas előtt adódott két lehetőség. A második volt a nagyobb, a váci kapus oda passzolta neki a labdát, de ő csúnyán mellé lőtte. Újabb vendég lehetőségek után kétszer is Zöldesi védett bravúrral . A Vác átvette a találkozó irányítását. A ZTE nem tudta megtartani a labdát, elvétve jutott el a vendégek kapujáig. A 75. percben egy váci szabadrúgás kerülte el a ZTE kapuját. A vendégek jóval frissebbnek tűntek, de a hazaiak megúszták gól nélkül.

A látottak alapján elmondható, hogy csak a győzelemnek lehet örülni, a játék gyengére sikeredett.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Szerencsére nem hagytuk, hogy a vendégek befejezzék támadásaikat. Viszont jól is védekeztek, nehéz volt feltörni védelmüket.

Horváth Károly, a Vác vezetőedzője: - Kiegyenlített mérkőzést játszottunk. A második félidőben talán mi voltunk jobbak. A ZTE élt lehetőségével. Kívánom neki, hogy most már ne adják ki kezükből a megszerzett pozíciót.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK