2023.12.03., vasárnap - FerencZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

ZTE FC: fontos győzelmet arattak

2021. február 22. hétfő, 17:21
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE
ZTE FC – Újpest FC 3-0 (1-0)

NB I-es labdarúgó mérkőzés. Zalaegerszeg (zártkapus találkozó). Jv.: Vad II I., (Tóth II. V., Aradi).
ZTE: Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis, Bobál – Szánthó(Tanasin 82. p.), Sankovic, Favorov, Tajti (Gergényi 73 . p.), Bedi – Koszta (Zimonyi 82. p.), Könyves (Babati  76. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.
Újpest: Banai – Pauljevics, Kastrati , Ristevski, Antonov – Csongvai (Croize 66. p.), Onovo, Katona (Beridze 46. p.)   Mitrovics – Szakály P.(Perosevics 66. p.), Stieber Z. Vezetőedző: Michel Oenning.
Gólszerzők: Favorov (11-esből, 33. p.),  Szánthó (60. p.), Koszta (79. p.).

A ZTE játszott enyhe mezőny fölényben, a mérkőzés elején. Mindkét csapat tartott a másiktól, így a védekezésen volt a hangsúly. A zalaiak fölény a 33. percben érett góllá. Könyvest buktatták a 16-oson beül, a megítélt 11-est Favorov értékesítette, 1-0. A másik oldalon egy kapás lövést védett Demjén. Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt az Újpest beszorította a ZTE, eredmény nélkül. Egy kontra végén a 60. percben Szánthó egy rövid hazaadást emelt a kapuba, 2-0. A második hazai gól követően egyértelműen a ZTE irányított. A zalaiak a 79. percben Koszta révév használták ki a vendég védelem újabb hibáját, 3-0.
A ZTE nagyon fontos 3 pontot szerzett a kiesés elkerülése szempontjából.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK