2024.04.14., vasárnap - TiborZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ismét marihuána fogás

2017. október 19. csütörtök, 20:28
Szerző: -pet-
A zalaegerszegi Szenterzsébethegyen fogták el a rendőrök azt a 30 éves helybéli férfit, akinek ingatlanán 4235 gramm szárított kannabiszt találtak.

 A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra még szeptemberben érkezett a bejelentés, mely szerint az említett hegyen kábítószer-termesztés folyik. A nyomozók a helyszíni szemle és az adatgyűjtés után október 17-én reggel fogták el a 30 esztendős, büntetlen előéletű, munkanélküli férfit. A rendőrök az elkövető szenterzsébethegyi házától nem messze, egy gazdasági melléképületben, a szalmabálák között találták meg a nagy mennyiségű marihuána-törmeléket – tájékoztatta a sajtó képviselőit Andor László őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője.

Rendőrségi felvétel

Saját célra termelt a tettes

Elhangzott: a férfi még a nyár folyamán a telkétől nem messze ültette el a kannabisz magokat egy erdős részen. Miután a növények megnőttek, azokat a melléképületbe vitte, ahol felfüggesztve, kiterítve szárította őket. A szárítmányokat és az őrleményeket úgy helyezte el, hogy azokat kívülről ne lehessen látni.

A férfi beismerő vallomást tett. A kihallgatáson azt mondta, hogy rendszeres kábítószerhasználó, és saját fogyasztásra termelte a marihuánát. Anyagi forrásai ugyanis elapadtak, és nem volt pénze a drogra. Az elkövető szabadlábon védekezhet. Tette akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Andor László elmondta: augusztus végétől október 17-ig kábítószer birtoklása miatt összesen 14 ügyben indult eljárás, és 13 személyt gyanúsítottak meg. Az eljárások során 146 tő kendert, valamint 4568 gramm marihuána-törmeléket foglaltak le. A kábítószer-fogás összértéke a feketepiacon körülbelül 30 millió forintra tehető.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK