2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kábítószer dílereket kaptak el

2023. február 14. kedd, 18:47
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL, Police.hu
Kábítószer-kereskedő hálózatot lepleztek le a zalaegerszegi rendőrök. Összesen 26 főt állítottak elő, közülük négynek előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság. A házkutatások során többek között marihuánát és amfetamint foglaltak le, mintegy 15 kilogrammnyit, melynek piaci értéke 20 millió forintra tehető.

Összesen 26 főt fogtak el a zalai rendőrök

Balogh Bence, Sznopek Veronika és Kapuvári Máté a lefoglalt kellékekkel

Az ügy részleteiről a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón Balogh Bence rendőr őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője valamint Kapuvári Máté rendőr őrnagy, a vizsgálati osztály vezetője számolt be.

Elhangzott, hogy a városi rendőrkapitányságra 2022. június 22-én érkezett egy névtelen bejelentés, miszerint egy férfi kábítószer-kereskedelemmel foglalkozik. Miután megállapították, hogy valós tényeken alapul a bejelentés, a rendőrkapitányság nyomozói összehangolt, mindenre kiterjedő munkába kezdtek. Ennek eredményeként sikerült azonosítani négy férfit, akik a nyomozás jelenlegi adatai szerint az elmúlt egy évben rendszeresen vásároltak kábítószert, amit az ismeretségi körükben továbbértékesítettek. A gyanúsítottakra 2023. február 10-én a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság bevonásával csaptak le különböző helyszíneken, Zalaegerszegen és vonzáskörzetében, valamint Visegrádon. Ekkor összesen 14 főt állítottak elő. A házkutatások során nagyobb mennyiségű marihuánát, amfetamint, növényi törmeléket, színes tablettákat, fehér port és pasztát, továbbá kereskedelemre utaló eszközöket, digitális mérleget, mobiltelefonokat és pénzt foglaltak le.

A budapesti lakásban...

A zalai rendőrök február 10-ét követően is folytatták a nyomozást. Február 13-án újabb 10 főt állítottak elő különböző helyszíneken, február 14-én pedig még két személyt Győrben és Budapesten. Közte azt a 33 éves férfit, akitől a négy díler vásárolhatott, és akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével aznap hajnalban fogtak el a fővárosban. Lakásában jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagokat találtak.

Az összehangolt akció alatt összesen 26 főt állítottak elő, közülük nyolcat gyanúsítottként hallgattak ki. Négy férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyeztek. A Budapesten elfogott férfi őrizetbe vételét február 14-én (a sajtótájékoztató napján – szerk.) kezdeményezték.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK