2018.05.25., péntek - OrbánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A menhelyi póráz két végén

2017. október 09. hétfő, 11:47
Szerző: Bánfi Kati
Szívet melengető akció indult Fullár Judit kezdeményezésére, aki elhatározta, baráti kört szervez, hogy havonta egy alkalommal közösen, nagy számban sétáltassák be a városba a menhelyi kutyusokat. A cél a kutyák komfortja és a menhelyi dolgozók munkájának segítése mellett a figyelemfelhívás és ezzel az örökbefogadás segítése.

Október elején már második alkalommal várták a barátokat, ismerősöket, kutyabarátokat a közös sétáltatásra. Míg szeptember végén 15 fő csatlakozott a kezdeményezéshez, most már negyvenen álltak a póráz másik végére. S nem kis tervet céloztak meg, Mikulásra 100 fővel és csaknem az összes menhelyi kutyával indulni a két órás sétára a parkerdőbe és vissza.

- Szoktam járni a menhelyre kutyát sétáltatni és ekkor szembesültem azzal, hogy milyen fontos ez az ebek számára, s milyen sok kézre lenne ehhez szükség. Itt ismertem meg néhány csupaszív embert és elhatároztam, barátokból, állatbarátokból szervezek egy kört, hogy minél több kutyát hozzunk ki közös sétára - mondta Fullár Judit. - Először piciben próbálkoztam, kinek lenne kedve velem tartani? Aztán rájöttem ez nem elég. Létrehoztam egy közösségi oldalt a havi sétáltatás népszerűsítésére, illetve szervezésére. S már most 100 feletti a létszám. (Aki a novemberi programhoz szeretne csatlakozni a „Menhelyi kutyasétáltatás” oldalon jelentkezhet.)

Fullár Juditnak otthon két saját kutyája van, tehát nem unalmában, hanem állatbaráti szeretetből állt a (jelenleg még) gazdátlan ebek mellé. A résztvevők vegyes korosztályúak, volt aki családostól jött, s remélhetőleg minél többen kutyával távoznak majd. Egyöntetű vélemény volt ugyanis, hogy az embereknek is csodálatos két órában volt részük. S az sem kizárt, ők kapták a nagyobb élményt, az önzetlen szeretet és szívbéli adás megtapasztalásával. Mindenki várja a novemberi sétát, s még jobban a Mikulást, amikor a cél minden kutyát kihozni, s erre még valóban nem volt precedens.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK