2022.12.09., péntek - NatáliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Köszönet jótékonysági koncerttel

2019. december 04. szerda, 18:36
Szerző és fotó: Antal Lívia
Jótékonysági koncertet adott november 23-án a Zala Szimfonikus Zenekar a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az est bevételét a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának ajánlották fel. Az 593 ezer forint összegű adományt a városházán adták át jelképesen.

Adomány a szülészeti és nőgyógyászati osztálynak

Tóth László, dr. Halász Gabriella, dr. Vajda György és Balaicz Zoltán

Balaicz Zoltán polgármester a jótékonysági koncert ötletét és sikerét méltatva azt mondta, Zalaegerszegen jelentős szerepe a közösség összefogásának, amely általában az idősek, vagy a gyermekek felé nyilvánul meg. Fő területe az egészségügy, azon belül is a születendő gyermekek és kisbabák támogatása. A közösség ugyanis egyetért abban, hogy a városnak csak akkor lehet jövője, ha odafigyel a jövendőbeli polgáraira, akik felnőve a város gerincét fogják adni. Ezért fontos az, hogy minél több egészséges gyermek szülessen Zalaegerszegen. A zenekar az osztály orvosainak és nővéreinek lelkiismeretes munkáját kívánta megköszönni a jótékonysági koncerttel.

Tóth László, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője, valamint a Zala Szimfonikus Zenekar elnöke, zongoraművész is hasonlóképpen vélekedett. A koncertet személyes indíttatás is vezérelte, mert neki és néhány kollégájának mostanában született gyermeke a zalaegerszegi szülészeten. Ezért gondolták azt, hogy anyagi támogatást nyújtanak az osztály működéséhez. Az összegyűlt 593 ezer forintos adományt a „Gólyavárók a Zalai Szülészetért” Egyesületnek adják át. A koncerttel sikerült olyan embereket is megszólítani, akik nem járnak hangversenyekre, de ki szerették volna fejezni köszönetüket az osztálynak.

Dr. Halász Gabriella, a Szent Rafael Kórház főigazgatója azt mondta, emlékezetes hétvége volt ez az intézmény számára. November 23-án a Zala Szimfonikus Zenekar adott koncertet, míg másnap a kórház harmadik jótékonysági gálájára került sor. Minden megmozdulásért hálásak, ami a lakosság megbecsülését jelzi. Kitért arra, hogy a családbarát szülészet kialakítása egy nyertes pályázatból megkezdődött. Ez belső átalakításokat, eszköz- és bútorbeszerzést jelent. Ezt szeretnénk továbbfejleszteni egy másik beadott pályázattal, hogy olyan körülményeket teremtsenek, hogy a szülés-születés folyamata igazi családi esemény legyen.

Dr. Vajda György, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa azt mondta, a kezdeményezés egyrészt a széleskörű társadalmi összefogásról, másrészt az osztály munkája iránti elismerésről ad tanúbizonyságot. Hangsúlyozta, kormányzati cél a családbarát szülészetek kialakítása, amit ezek a pályázatok is szolgálnak. Erre ráépülve kívánják felhasználni az adományt, és bővíteni azon eszközök sorát, amelyek tovább növelik a vajúdók komfortérzetét egy intim, de biztonságos környezetben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK