2022.07.01., péntek - Tihamér, AnnamáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adventi kézfogás

2016. december 03. szombat, 12:26
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Adventi kézfogás címmel új jótékony akciót szeretnének meghonosítani Zalaegerszegen. A program lényege, hogy három civil szervezet kezdeményezésére és koordinálásával helyi cégek, vállalkozások támogatásának köszönhetően advent minden hétvégéjén tehetséges diákokat ajándékoznak meg.

Ennek nyitányára került sor december 2-án a Mindszenty téren, ahol kis ünnepség keretében ismertek el és segítettek további sikerekhez két tanulót.A Kosztolányi téri Tagóvodások karácsonyi műsora vezette fel a programot. Majd Balaicz Zoltánné a szervező civil szervezetek (Zalaegerszegi Női Szalon, Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, Szent Márton Légió) nevében mondott köszöntőt.

Elhangzott, hogy a szeretet ünnepéhez közeledve a szeretet jegyében álmodták meg az adventi kézfogást, mellyel a közvetlen környezetben élők életét szeretnék szebbé tenni. Olyan diákokat kívánnak megajándékozni, ezzel elismerni és támogatni, akik példaképei lehetnek társaiknak. Első alkalommal Győri Anna és Gál – Kozári Hanna részesült ebben a jutalomban.

Győri Anna a gellénházi Dr. Papp Simon Általános Iskola hatodikos diákja, aki tavaly iskola elsőként zárta a tanévet. Jó tanulmányi eredménye mellett zenei tehetségével is kiemelkedik. Első osztályos korától jár zeneiskolába, iskolai és regionális fellépéseket tudhat magáénak, saját hangszere azonban eddig nem volt, a zeneiskolától kölcsönözte azt. Ezért számára egy fuvolát ajándékoztak a szervezők.

Gál-Kozári Hanna a Báthory-szakgimnázium cukrász tanulója. Szakmai munkája mellett kiemelkedő közösségi ember, az irodalmi színpad tagja, karitatív tevékenységet is végez. Szakmai tudását fejlesztendő egy karamellkészítő tanfolyamon való részvételi lehetőséget kapott ajándékba.

A rendezvény a Kvártélyház támogatásával jött létre, közreműködött ifj. Horváth Károly és tanítványai.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK