2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Aranykorúak VII. juniálisa

2019. június 12. szerda, 18:32
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Az Aranykorúak Társasága és a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete június első szerdáján, hagyományos helyszínen, a cserszegtomaji sortpályán tartotta, az Aranykorúak VII. juniálisát. Az Ízmesteri címért folyó főzőversenyre 11 csapat nevezett, de házi pogácsa és házi szörp készítő versengésre is várták a nevezéseket.

 

A rendezvénysátorban Bartha Gábor Cserszegtomaj polgármestere köszöntötte a térségi faluvezetőket és a meghívottakat. Azt kívánta, hogy a 25 nyugdíjas csoportot képviselő mintegy 350 meghívott maradjon a jövőben is mosolygós és példaadó, hogy a haza fényre derüljön. A Vöröskereszt Világnapja alkalmából megemlékezést tartottak és dr. Nemesvári Márta, a Magyar Vöröskereszt (MV) Országos Vezetőségének tagja és dr. Baracskai Józsefné, a Megyei Vöröskereszt igazgatója kitüntetéseket adott át. A MV Csillagrendje  díjat az 1969-ben alakult,  és fél évszázad óta aktívan tevékenykedő Alsópáhoki Vöröskereszt Alapszervezet (AVA) vezetősége kapta. Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Gyémánt fokozatát adományozták Kiss Józsefné, aki 50 éve az AVA titkára és vállalt feladatát töretlen lelkesedéssel látja el.

A MV vezetősége „Humanitárius Település” címet adományozott Gyenesdiás nagyközség részére, így jelenleg a járás területén véglegesen címet kapott: Alsópáhok, Cserszegtomaj, Sármellék, Zalaapáti mellett, még öt település használhatja ezt az elismerésre méltó rangot. A Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Arany Fokozatát a zalaegerszegi Kovács Sándorné, az Ezüst Fokozatát a keszthelyi Farsang Imréné; a Bronz Fokozatát a keszthelyi dr. István Anna kapta. Ugyancsak bronz elismerés jutott a megyeszékhelyi Salamon Edit és Szűcs Klára tanárnőknek. A Kiemelkedő Oktató-Nevelő Tevékenységért adott Arany Emlékérem elismerést Szabó Sándor mentőtiszt érdemelte ki. Az Ezüst Emlékérem átvételére Rozmán Szilvia zalaegerszegi védőnőt tartották érdemesnek.

Az Év Önkéntese jutalom Ulveczky Menyhértné önkéntes keszthelyi véradásszervezőt illette meg. Kovács Tiborné az MV elnöki díszoklevelének örülhetett. A Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. az Év Médiatámogatója kitüntetésben részesült. A megyei vezetőség elismerő oklevelét Pappné Beke Juditnak, a keszthelyi könyvtár igazgatójának valamint Balázsy Mária Évának az Aranykorúak Társasága alelnökének nyújtották át. Dr. Horváth István ezredes, keszthelyi rendőrkapitány, az Év Zalai Rendőr Vezetője, Szent György-emlékérmes parancsnok áldozatvédelmi előadással készült, Kovács Tibor korábbi megyei VK-es elnök pedig könyvét dedikálta.

A zsűrizett főzőverseny eredményhirdetése után kilenc kézműves mester és népművész bemutatói kezdődtek. A műhelymunka részeként az aranykorúak ajándékot készíthettek az unokák közreműködésével. Az Egészségfejlesztési Iroda szűréseket végzett, volt tánctanítás, nordic walking gyakorlás, „Örömtánc-oktatás”, meridián torna, nagyi torna, sorverseny. A részt vevő csoportok egymásnak versekkel, dalokkal, kólóval, cigány tánccal, humorszínházi produkciókkal, nótacsokorral, operettekkel, keringővel, kacsatánccal is kedveskedtek.  Meleg hangú zárszót: dr. Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének igazgatója mondott.       

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK