2021.12.01., szerda - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Cselekvő közösségek eszmecseréje

2019. június 05. szerda, 20:16
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Címkék: Civil
Zalaegerszegen tanácskoztak a Cselekvő közösségek megyei képviselői. A Hotel Arany Bárányban rendezett szakmai találkozó egy országos projekt részeként jött létre.

Az „aktív közösségi szerepvállalás” programot a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az Országos Széchenyi Könyvtár és a NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg. A mostani műhelynap – mely az országos eseménysorozat 16. állomása volt – a Zala megyében tevékenykedő civilek, aktív közösségek ismerkedését, tapasztalatcseréjét szolgálta. Kiemelt figyelmet fordítva a közművelődési ágazatban rejlő lehetőségekre.

Kapcsolat civilek és kulturális intézmények között

Giczi András és Zimborás Béla (középen) a zalaegerszegi program szervezőivel, Necze Gáborral és Tóth Józseffel 

Mint azt a tanácskozás előtt Giczi András, a projekt szakmai vezetője (Országos Széchenyi Könyvtár) érdeklődésünkre elmondta: a Cselekvő közösségek egyik célja, hogy a megyei TOP pályázatokat szakmai támogatással erősítsék. De, fontos az is, hogy a közgyűjteményeket és a közművelődési intézményeket támogassák, fejlesszék. Filozófiájuk a társadalmiasítás, vagyis a közösségi alapú működtetés, ami annyit jelent, hogy egy kétirányú folyamat zajlik a civilek és a közművelődési intézmények között. Ennek része a közösségfejlesztésen túl, hogy a civil szervezetek szükség esetén be tudjanak kapcsolódni – külső segítőként – egy-egy intézmény programjainak szervezésébe, lebonyolításába; ha arra igény mutatkozik. 

A szakmai nap résztvevőit a zalaegerszegi önkormányzat részéről Zimborás Béla osztályvezető-helyettes köszöntötte, majd előadások hangzottak el a megyében működő egyesületek, alapítványok, klubok tevékenységéről, közösségi szerepvállalásáról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK