2021.05.17., hétfő - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Egy tonnányi segítség a menhelyes állatoknak

2017. július 17. hétfő, 20:34
Szerző: Bk.K.; Fotó: B.K.
Az állatbarátok összefogásának köszönhetően 500 kilogramm kutyatápot és ugyanekkora mennyiségű almot nyert a Bogáncs Állatmenhely egy nyereményakció kapcsán. A hivatalos átadásra július 13-án került sor.

A Fedor és a Miscan To által meghirdetett, interneten bonyolított közös akció júniusi nyertese a zalaegerszegi állatmenhely volt. A két cég célja, hogy Magyarország példát mutasson a gazdátlanul maradt állatok ellátása terén, mondta Éder Krisztina, a tápot felajánló vállalat képviselőjeként.

Az adományakció, annak az összefogásnak, jótékony hozzáállásnak újabb példája, mely jellemző a város lakosságára, mondta többek között Vadvári Tibor alpolgármester, utalva a városban már hagyományos egyéb jótékony megmozdulásokra. Egyben köszönetét fejezte ki az állatbarát szavazók közreműködésének a szép eredményért.

Abai Erika, a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület operatív titkára hozzátette, nagy segítség ez az adomány számukra, hiszen folyamatosan étel hiánnyal küzdenek. A nyári időszakban a menzák bezárása miatt ez még fokozottabban érezhető. Kérdésünkre válaszolva még elmondta, a teltházzal működő menhelyen további gondot okoz a kolléga és szakember hiány. Mivel nincs karbantartójuk, a technikai nehézségeket nehezen tudják megoldani, például jelenleg is összeszerelésre vár egy kennel. Hozzátette még, a nyári időszakban általában kevesebb a sétáltatásban segítők száma, illetve az örökbefogadás is.

Ezeknek főként tavasszal van „szezonja”. Talán a problémát orvosolhatja, hogy nyáron hosszabbított nyitva tartással várják az állatbarátokat, péntektől vasárnapig este 6 óráig lehet látogatni, sétáltatni a kutyákat és a cicákat. Ez utóbbiak ellátásában segítség főleg a most elnyert alom, mely hőszigetelő tulajdonságát is ki tudják majd használni télen.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK