2020.04.03., péntek - Buda,Richárd Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Húshagyó kedden Fánky Fesztivál

2018. február 07. szerda, 19:41
Szerző: -pet-
A tapasztalatok szerint a világ összes fánkja sem lenne elég a hagyományos városi farsanggal egybekötött Fánky Fesztiválra – hangzott el a télűző mulatságot megelőző sajtótájékoztatón a városházán.

A Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete immár hosszú ideje szervezi a városi maskarás felvonulást, mely három évvel ezelőtt a fánksütés és a funky zene köré épülő programokkal bővült. Balaicz Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: az idei Fánky Fesztiválra épp húshagyó kedden, vagyis február 13-án kerül sor. Remélik, hogy a jó hangulatú jelmezes felvonulással tényleg sikerül elűzni a telet. A program fő célja ezenkívül a jótékonykodás. A Dísz téren megrendezésre kerülő fánkvásár bevétele az előző évekhez hasonlóan a nagycsaládosokhoz kerül.

Az egyesület elnöke, Ruisz Cecília elárulta: a bevételt most is kirándulásra és kulturális programokra (például színházlátogatásra) költik. Nagy segítség ez a jótékonysági akció a több gyermekes családoknak, hiszen sokaknak kevés lehetősége van efféle programokon részt venni. Az idei farsangi felvonulással kapcsolatban úgy tájékoztatott: a maskarások az Európa tér – Kossuth utca – Dísz tér vonalon közlekednek majd kedden 16.30-tól. A menet után sor kerül a jelmezverseny eredményhirdetésére is. A Nagycsaládosok Egyesülete az előzetes számítások szerint 20 csoportot vár a felvonulásra, de egyénileg is lehet csatlakozni az eseményhez. Ez azt jelenti, hogy több száz felvonulót várnak. A szervező arra is felhívta a figyelmet, hogy az esemény csak nagyon extrém időjárási körülmények miatt maradhat el, kisebb eső vagy hó nem lehet akadály.

A fánkvásárról és a zenés mulatságról Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője elmondta: számos egyesület, nyugdíjas klub és pékség csatlakozott az idei jótékonysági fánksütéshez- és vásárhoz, mely 15 órakor veszi kezdetét a Dísz téren. Az eddigi évek tapasztalatai alapján az egyetlen probléma az, hogy a fánkok nagyon gyorsan elfogynak; nincs az a mennyiség, amit ne vásárolnának meg zalaegerszegiek néhány pillanat alatt. Persze ez örömteli, hiszen ettől lesz sikeres a jótékonysági vásár. Ami zenét illeti, este hat órától a Wolf zenekart hallgathatja meg a közönség.

A szervezők arra is tájékoztattak, hogy a felvonulás ideje alatt (16.30-tól 17.30-ig) lezárják a Kossuth utcát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK