2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Családfesztivál: generációk közötti kapocs

2017. október 02. hétfő, 14:24
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Idén már 24. alkalommal várták az érdeklődőket Zalaegerszegen Családfesztiválra. Az Ady-iskolában rendezett programon ismét igyekeztek minden generációt megszólítani.

Felnőtt egy korosztály amióta ősz elején hagyományos a Családfesztivál a megyeszékhelyen. Mégis képesek az önkéntes szervezők a rendezvény megújítására, új témák kínálására, és igyekeznek bevonzani az érintetteket, miközben fesztivál -és programbőség jellemző mostanság.

- Egész évben nyitott szemmel járunk, s így gyűjtjük össze a témákat és a meghívott vendégeket – mondta Kováts Lívia, a programot szervező nyolc fős csapat egyik tagja. Elárulta, ekképpen már most készülnek a jövő évi jubileumi eseményre. De addig is körbekalauzolt a rendezvényen, miközben a szervezők lelkesedését sem hagyta szó nélkül. – A mostani téma a megújulás, s főleg a kamaszokat tettük a középpontba.

- Ez a korosztály mennyire van jelen a családfesztiválon?

- Legkevésbé, ezért inkább a szüleiknek szólt az ezzel kapcsolatos két előadás.

- Szex témát is választottak az idén. Ez is újdonság?

- Volt már erről szó, esetleg a címben nem jelent meg. Sokakat érint a házasságon belüli intim kapcsolat változása, főleg a gyerek(ek) születése után akadhatnak problémák.

Az újdonság előadások között az egyik kiemelt volt Puskás Antal, moldvai csángó származású mesemondó, énekes, a Moldvai Magyarok a Moldvai Magyarokért Országos Szövetség alelnöke. Ő a csángók nehézségeiről, Magyarországra való áttelepülésükről beszélt. A fájdalmas témát vidám köszöntővel és mesével oldotta.

A hagyományos programok között volt a fotókiállítás, melyen ezúttal Gedeon Tamás pedagógus, a Landorhegyi Fotószakkör vezetője munkáit mutatták be. A tárlatot Szalai Attila teskándi plébános nyitotta meg, aki fő szervezője a képeken felvillantott túráknak. Szintén hagyományosan voltak jelen a könyvtárosok irodalmi élményekkel, a polgárőrök kerékpáros ügyességi feladatokkal, valamint a Báthory-iskola diákjai a tésztaformázás fortélyaival. Állandó a mindig megújuló kézműves kínálat is. Az idén érdekességként az ólomöntést is közelről figyelhették az érdeklődők.

A rendezvényt Tolvaj Márta alpolgármester nyitotta meg, aki a család és a szeretet fontosságát hangsúlyozta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK