2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jól jönne a segítség az állatsimogatónak

2021. március 11. csütörtök, 18:44
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A korlátozások miatt tavaly bő három hónapot üzemelhettek, az idén pedig még nem tudtak kinyitni. Miközben a nem létező belépők árából tudnák biztonságosan ellátni a több mint 100 kis és nagyobb jószágot a csácsi Állatkert, Állatsimogató és Állatotthonban. Jóérzésű emberek, állatbarátok támogatásában bíznak jelenleg.

Elmaradnak a bevételeik a korlátozások miatt

- A korlátozások mindenkit megviselnek, nálunk is egyre nehezebb a helyzet. Már megfordult a fejünkben a bezárás gondolata is – mondta Kovács Zoltán és Hemera Mónika, az állatsimogató vezetője és munkatársa. – El kellett már adunk néhány dolgot, telket, búcsút kellett venni néhány állattól is, hogy a többiek maradhassanak. Ez azért nehéz, mert nálunk családtagok az állatok –s valóban, ahogy Mónika körbevezetett az állatok között, nagyon nyugodt, barátságos, szinte meghitt volt a hangulat. Még a nagymacskák is bújós cicaként doromboltak, simogatást hízelegtek ki, produkálták magukat a játékaikkal. 

- Gondolom ők jelentik a legnagyobb költséget.

- Ők is. Az oroszlán és a fehér tigris pár összesen napi 15 kilogramm húst fogyaszt. De nagy költség a szalmázás, ami különösen hideg időben bálaszám fogy. De az apróbb állatok takarmánya is egyre növekvő költség, és vannak, akik vödör szám fogyasztják a gyümölcsöt. 

- Az iskolás és óvodás csoportok jelentik a fő látogatókat egyébként?

- Inkább a családok. Visszajáró családok vannak, akik mindig jól érzik nálunk magukat. Mostanában azonban a születésnapi partik és egyéb rendezvények is kimaradnak.

- Az adó egy százaléka jöhet?

- Igen, már harmadik éve tudjuk igénybevenni ezt a lehetőséget és köszönjük az eddigi felajánlásokat. Trambulint vásároltunk az idelátogató gyerekek szórakoztatására, kerítést javítottunk, nem gondoltuk, hogy ilyen helyzet áll majd elő. 

- Mit tehet az, aki segíteni szeretne?

- Elsősorban takarmányra van szükségünk, búzára, kukoricára. A nyári készletünk ugyanis véges. Vagy anyagi támogatást is nagyon megköszönnénk, mely segítségével beszereznénk, ami kell. 

A hat éve működő állatsimogató aktuális állapotáról, a lakókkal kapcsolatos hírekről a közösségi oldalunkon keresztül is lehet informálódni, tájékozódni. 

 

Bankszámlaszám: 12092309-01532942-00100007

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK