2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jótékonykodtak a zalai vadászok

2020. szeptember 27. vasárnap, 11:00
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az országos jótékonysági vadászat résztvevőinek és támogatóinak adományaiból a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztálya közel 1,9 millió forintos támogatásban részesült egy videolaringoszkóp és kiegészítő eszközei beszerzéséhez.

Életmentéshez szükséges eszközt kapott a gyermekosztály

Paál Péter, Bali Zoltán, dr. Halász Gabriella, dr. Gárdos László, Molnár Marcell, Fejes László és Bócz Bence szakmai koordinátor

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. által – az ország valamennyi megyéjében egy időben – 2019. december 27-én megrendezett országos jótékonysági vadászat 37 millió forintnyi adományt eredményezett, mondta Fejes László, a szervezet ügyvezetője. Az akció célja az volt, hogy a 19 megyei kórház gyermekosztályára hiánypótló orvosi eszközöket jutassanak el. Ezt megelőzően valamennyi kórház menedzsmentjével egyeztetettek arról, hogy a rendelkezésre álló keretből a legszükségesebb eszközöket szerezzék be. Hangsúlyozta, az összefogás jót mutatja, hogy a magyar vadászok nemcsak a vad és a természet vonatkozásában gondolkodnak felelősen, hanem a társadalom egészét tekintve is.

Mint mondta, a Zala megyei kórházba a gyógyításban fontos szerepet játszó eszközök már tavasszal megérkeztek, ám akkor, a „Maradj otthon” kampány miatt elmaradt a hivatalos átadás, ahogy a többi kórházban is. Ezért úgy döntöttek, hogy adományozó okiratokat nyújtanak át, amelyek közül az elsőt a zalaegerszegi gyermekosztály részére adják át.

A sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki az adományért dr. Halász Gabriella főigazgató, méltatva a zalai vadászok segítő szándékát. Dr. Gárdos László, a gyermekosztály vezető főorvosa azt emelte ki, hogy a videolaringoszkóp az életmentő beavatkozás első lépéseként használatos. A korszerű eszköz előnye, hogy képernyőre kivetítve láthatóvá teszi a hangrést és így könnyebb bevezetni a tubust a megfelelő helyre.

Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere azt hangsúlyozta, egy város nemcsak fejlett gazdaságától, modern infrastruktúrájától város, hanem attól is, hogy benne élő és tevékenykedő közösségek hogyan tudnak összefogni egy jó cél érdekében.

A zalai jótékonysági vadászat megvalósításában közreműködött a Zalaegerszegi Vadászegyesület és a Zalai Szafari Klub Vadásztársaság. Az átadási ünnepségen Molnár Marcell alelnök, illetve Paál Péter alelnök ugyancsak kiemelte, hogy a zalai vadászok a társadalom iránt érzett felelősségvállalásukról adtak tanúbizonyosságot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK