2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jótékonyság stílusfüggetlen zenével

2019. január 10. csütörtök, 16:00
Szerző és fotó: Antal Lívia
December 21-én egy rendhagyó és meghitt hangulatú akusztikus karácsonyi koncerttel várta rajongóit a DELTA zenekar az Art Moziban, melynek teljes jegyárbevételét a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány számára ajánlott fel. Az 1 millió 262 ezer forint összegű adomány átadására ma került sor a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztályán.

A sajtótájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke mondott elsőként köszönetet a felajánlásért. Úgy fogalmazott, hogy a zenekar „stílusfüggetlen zenéjével” nemes célt támogatott, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány számára juttatott jelentős összegű adománnyal. Kiemelte, hogy a zalaegerszegi gyermekosztályon magas színvonalú gyógyító munka folyik, melyhez az alapítvány minden segítséget megad. A jótékonysági koncert megtartásának más szereplői is ingyenesen végezték tevékenységüket. Az Art Mozi megtelt érdeklődőkkel, családokat mozgatott meg az esemény, melyre 628-an váltottak jegyet.

A Delta zenekar adománya a koraszülöttmentő alapítványnak

Vigh László, Szabó Péter és Dr. Gárdos László

Szabó Péter zenekarvezető azt mondta, nagy öröm tölti el szívüket, hogy átadhatják ezt az adományt. Úgy érzi, nagyon jól sikerült a koncert, a közönség szívesen fogadta a szolidabb stílust, amit ezen az estén képviseltek. Már elővételben elfogytak a jegyek, ami biztosíték volt számukra, hogy biztosan tudják segíteni a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt.

Dr. Gárdos László, a gyermekosztály vezető főorvosa köszönetét fejezte ki az adományért. Kiemelte, hogy a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány a gyermekosztály minden részlegét támogatja, és Európában egyedülállónak számít abban, hogy állami feladatot lát el, vagyis a koraszülöttek mentését végzi a Dunántúl három megyéjében. Ugyan kap ehhez állami támogatást, de nagyon sokat hozzá kell tennie a működtetéséhez. Az alapítványnak köszönhető az is, hogy a mentőautó az egyik legjobban felszerelt az országban. Mint mondta, a munkaerő megtartásában is sokat segít az alapítvány. Ennek szintén egyedülálló eleme a „Gyógyító mosoly”, orvos ösztöndíj és a „Tündérkéz”, nővér ösztöndíj, amit a februári alapítványi bálon adnak át hagyományosan.

Az adománynak biztosan meglesz a helye, hiszen a gyermekosztály a mozgásszervi és baleseti rehabilitációban valamint a légúti idegentest eltávolításban is centrumszerepet tölt be a régióban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK