2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jótékonysági főzés a kerékpárutak fejlesztéséért

2018. augusztus 13. hétfő, 08:43
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Jótékonysági és családi napra várták az AquaCity-be a támogatókat, kikapcsolódni vágyókat, immár 17. alkalommal. Lévén az idén 70 csapat sütötte-főzte a legkülönbözőbb kategóriájú ételeket, a bőség okán a korábban szokásos főzőverseny túlhaladta az értékelhetőséget.

Így maradt a valós kritika, azaz a puding próbája az evés (egyébként pudingot is lehetett fogyasztani). Az üres kondérok láttán mindenki csak nyert, de legfőképpen azok, akik gyalogosan vagy kerékpárral szeretnek közlekedni, hiszen az idei támogatás ezen közlekedési utak fejlesztését szolgálja.

17. alkalommal főztek az Aquában

A főzőcsapatok között ott volt a „B közép”, akik 2002 óta visszajárnak, illetve az időközben csatlakozók és idén is új arcok. A menü gazdag volt, az árak barátiak, a cél nemes. Ezen szempontok egyike-másika tömegeket vonzott, akik kedvezményes belépőjükkel (4,8 millió) és fogyasztásukkal (2,5 millió) járultak a nevezett célhoz. A cégektől előzetesen 2,3 millió forint érkezett, így a nap bevétele 9,6 millió forint volt.

Főztek a városrészekből érkező csapatok, számtalan fiatalokat tömörítő formáció, köztük az elmaradhatatlan „egyetemes palacsintákkal” a felsőfokú intézmények képviselői, civil szervezetek, pártok, cégek, vállalatok, szupermarketek, nyugdíjasklubok, művészek, mentősök. Eddig fel sem tűnt, de szakács csapat még sosem volt. Az idén azonban a „Séfek séfje”-ként Christian Zanchetta erősítette a kamarásokat és lelkesen fűszerezte a chilis babot.

A rend őrei glutén- és laktózmentes menüvel védték a közjót. A Zalai Tekergők első alkalommal vettek részt a programon, a hozzájuk közel álló sportágak támogatása miatt. Menüsorukban ügyeltek a sok zöldségre és a vegetáriánusokat is volt mivel kínálniuk. A polgárőrök külön e célra készített házi kolbásszal, az Etalon csapata pedig dara mentes császármorzsával igyekezett kitűnni a tömegből. Két helyen kínáltak gusztusos gyümölcstálat, a színészek paraszti étellel, kerekrépagulyással rukkoltak ki.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK