2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kikötő, Zalaegerszeg új közösségi tere

2024. február 04. vasárnap, 17:25
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Új közösségi tér van kialakulóban Zalaegerszegen. A „Kikötő” névre keresztelt civil klubba még kevésbé ismert művészeket, társadalmi csoportokat, érdekes előadókat, közéleti személyiségeket várnak. Az ígéretek szerint a hely térítésmentesen áll majd rendelkezésre. A legfőbb érdekessége pedig, hogy mindezt egy magánszemély hozza létre. A nyitást márciusra tervezik.

     Magán civil klub alakult

Vidám, nyugodt, de lendületes munka, önkéntes segítő kezek, mosolygó arcok fogadtak a sajtótájékoztatón az Ady utca 44. szám alatt, ahol jelenleg a helyiségek festése zajlik. Torday Renátó álmodott egy civileknek szánt találkozóhelyet, minden korosztály részvételével számoló klubot. Az elképzelés lassan kezd testet ölteni. Felhívására sokan jelentkeztek, hogy részt vegyenek a kialakításhoz szükséges fizikai munkában. De érkeznek a felajánlások, bútorok, logó-készítés, illetve informatikai háttér biztosítása terén is.

Jelenleg a helyiségek kialakítása zajlik

Torday Renátó házigazda pedig már mutatja is, hova tervezik a színpadot, merre lesz a kiállító tér, milyen munkák vannak még hátra, és hogy már vannak is érdeklődők az ingyenes klub nyújtotta lehetőségek iránt. Hozzátette, nem vendéglátóhelyről van szó, tehát étel-ital kínálattal nem szolgálnak és a ház lakóira tekintettel koncerteknek sem lesz helyszíne ez a tér.

Torday Renátó

- Olyan civileket várunk, akiknek nincs egy helye, ahol találkozókat szervezzenek. Ma már a lakóközösségek között sincs olyan összetartás, mint néhány évvel ezelőtt. Ezért szeretném támogatni azokat az embereket, akik napjainkban is fontosnak érzik a társadalmi együttléteket. Bemutatkozási lehetőséget szeretnék nyújtani még fel nem fedezett, de tehetséges művészeknek, csakúgy mint érdekes témákról értekezőknek. Nyitottak vagyunk, várunk mindenkit. Aztán az igények alapján alakul majd ki a házirend. A nyitást márciusra tervezzük és már az első napon szeretnénk minden korosztálynak programot kínálni. Addig is önkéntes munkában folytatódik a klubhelyiség felújítása. Az emberekben ott van a segíteni akarás én ezt már többször megtapasztaltam. Jó érzés ez is, és az is, hogy több művészvénájú fiatal máris a csapatunk tagja. Hosszú távon egyesületként szeretnénk majd működni. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK