2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalai a legjobban közlekedő család

2017. június 23. péntek, 19:13
Szerző és fotó: Antal Lívia
A sárhidai Offner család nyerte meg a Közlekedik a család országos vetélkedősorozatot, amit idén hatodik alkalommal szervezett meg az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága. Ők hozhatták el a fődíjat, egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsit, amit június 23-án vettek át Budapesten, és amit ma mutattak be a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság parkolójában.

– Nagyon színvonalas a játék, amit ha valaki egy kicsit komolyan vesz, egy autót is tud nyerni – mondta érdeklődésünkre Offner Tamásné Tünde.

– Anyukám ígérte, ha elsők leszünk, kapok tőle száz liter benzint a motoromba. Ugyanis most vizsgáztam le, de nemcsak ez motivált, hanem az is, hogy megnyerjük az autót – fűzte hozzá Offner Márton.

A boldog autótulajdonos Offner család: Balázs, Tamás, Tünde és Márton Horváth László rendőr őrnaggyal

A győzelemhez hosszú út vezetett, de megérte a fáradozást, mint azt az édesapától, Offner Tamástól megtudtuk. A család 2012-ben nevezett először, miután az édesanya rálelt a felhívásra az interneten. Akkor az országos döntőben ötödikek lettek, a következő évben tizennyolcadikak, 2014-ben és 2015-ben nem jutottak tovább a megyei fordulóból, tavaly viszont már dobogóra állhattak, mégpedig a harmadik helyre az országos döntőben.

– Az idei versenynek már úgy álltunk neki, hogy az autót el fogjuk hozni. Tele voltunk önbizalommal, mert rendesen felkészültünk, feleségem az elsősegélynyújtást, én a KRESZ-t vettem át. Márton fiam pedig mindkettőt, mert vizsgázott is kismotorból.

A 2017. április 22-én induló és 2017. május 28-ig tartó versenyre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretek és elsősegélynyújtás terén mérték össze a felkészültségüket.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló versenyek végén megyénként és a fővárosból egy-egy család jutott tovább az országos döntőbe, amit idén június 10-11-én rendezett meg az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság Budapesten. Itt már mindenki nyertes, hiszen a 20 döntős család egy-egy 30 ezer forintos üzemanyag-utalványt, és más értékes ajándékcsomagot kap, ezenkívül a 2-20. helyezett család egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyer.

– Örömünkre szolgál, hogy Zala megyei család nyerte meg az országos döntőt, és hozta el a főnyereményt – szögezte le végül Horváth László rendőr őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság kiemelt baleset-megelőzési főelőadója.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK