2024.07.20., szombat - IllésZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Menü adományok

2021. december 07. kedd, 20:24
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A Zalaegerszegi Adományközpont újabb segítségnyújtási formát tud kínálni a leginkább rászorulóknak. November elejétől kezdődően a megyeszékhelyi éttermek felajánlották a napi menü maradékot számukra. A házhoz szállítást a fenntartó egyesület, a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete nevében Dudás Gyula elnök végzi.

- Közel 35 adag ételfelajánlást tudtunk az első napokban összegyűjteni, mely mennyiség azóta nőtt. Jelenleg hétfő a „lukas” napunk, amikor nincs, illetve a legkevesebb a felajánlónk, egyébként napi beosztás szerint járjuk a rendszeresen, és alkalmanként az eseti adományozó éttermeket. A munkában segítségemre van, Bálizs Ilona, aki vendéglátós ismeretségi körrel rendelkezik, és Vincze Edina, aki ugyan nem egyesületi tag, de rászoruló családok és főleg gyerekek felkutatásában tud közreműködni. A saját egyesültünkön kívül a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény néhány tanulóját, a Vakok és Gyengénlátók Szövetségét, otthonápolásban ellátottakat, hátrányos helyzetű kisgyerekes családokat is támogatunk a lehetőségek szerint – mondta Dudás Gyula.

- Akkor a napi két élelmiszer kör újabbal bővült. 

- Igen, az eddigi reggeli és délutáni menet közé jött most az ebéd kihordás is. Ezzel kapcsolatban a hónap során indulunk egy pályázaton is, amit mozgássérült szervezetek számára írt ki az Agrárminisztérium és az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Országos Szövetsége. A feladat filmforgatás a megadott témakörök egyikében. Mi a „Mit teszel az élelmiszerpazarlás ellen?” lehetőséget választottuk, hiszen ebben évek óta érintettek vagyunk. Tavaly több mint 30 millió forint értékben gyűjtöttünk és adtunk tovább élelmiszert. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, mert a rászorulók köre egyre nő. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK