2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mindszentyneum Baráti Kör alakult

2023. március 06. hétfő, 18:33
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A Mindszentyneum Látogatóközpont 5 hónapja nyitotta meg kapuit, azóta állandó- és időszaki kiállításokat, valamint egyre több újdonságot kínál a város lakosságának. Most egy önszerveződő csoport, a Mindszentyneum Baráti Kör megalakulásáról adhatunk hírt.

Az intézmény munkáját támogatja a közösség

Csengei Ágota tagintézmény vezető irányításával március 2.-án sor került a kör első összejövetelére, ahol az alapító tagok ötleteket vetettek fel a közeljövő lehetséges programjairól. Találkozójukat az épület filmvetítő termében tartották, ezzel felavatva azt. 

Csengei Ágota 

- Az intézmény munkáját jól támogatná ez a közösség, melynek tagjai akár önkéntes közreműködőként is jelen lehetnének az itteni rendezvényeken. Mindszenty életéhez kapcsolódó zarándoklatokra, közös kirándulásokra tudnának együtt utazni. A tagok kedvezményt kapnának az intézményben lévő kiállítások, tárlatvezetések, programok belépőjegy árából, elsőként értesülnének a leendő eseményekről – vázolta az elképzeléseket Csengei Ágota.

A hozzászólók között Iványi Ildikó, a Lokálpatrióta Klub vezetője kért először szót. Megemlítette, a klub 2012 januárjában, a városban elsőként tartott megemlékezést Mindszentyről, de sajnos az akkor felkért szakértők már nincsenek az élők között. De szívesen közreadta az akkori eseményen készült naplóbejegyzéseket. Ezután ő, majd több felszólaló javaslatot tett kiállítási- és előadási témákkal, lehetséges zarándok útvonalakkal kapcsolatban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK