2018.04.22., vasárnap - Csilla,NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az őszies idő ellenére is jótékonykodtak

2017. augusztus 14. hétfő, 09:59
Szerző: Bánfi Kati
A megszokottnál jóval hűvösebb időben, mégis 2100 érdeklődőt vonzva zajlott a 16. Jótékonysági nap az AquaCityben. A hagyományos rendezvény közel 5 és fél millió forintos támogatást hozott a kedvezményezetteknek, azaz a megyei kórház fizioterápiás osztályának és a Zalai Különleges Mentőknek.

Kérdéses volt a nap lebonyolíthatósága a viharosnak jósolt, de mindenképpen a strandoláshoz hűvös időben. Azonban a vállalkozások által előzetes felajánlott 3 millió forint fixnek és jó előjelnek látszott.

Sikeres volt a jótékonysági nap

Az időjárás dacára, ismét rekord dőlt a résztvevők és bevétel terén egyaránt. Az előbb említett adományozó vállalkozások száma 44, a főzőcsapatoké pedig 64 volt. És már is lehetett újabb dolgon aggódni, vajon a délelőtt óta tartó sütés-főzés finom eredménye, vevőkre talál -e délután. A belépőket a tervezettnél kedvezményesebbre változtatták a szervezők, így a helyieknek 500 forintot, a vidékieknek pedig 1000 forintot kellett a kasszánál hagyni. S bár a medencék és csúszdák kínálta lehetőségekkel kevesen életek, 2100 jegy vásárlásával (932 ezer forint) és a finom étkek bőséges fogyasztásával (közel másfél millió forint) nem hagyta cserben a lakosság a kezdeményezést.

dr. Halász Gabriella és Horváth Péter őrnagy, a Zala Különleges Mentők vezetője  a palacsintákat teszteli

A konyhai örömök mellett a többség a színpadi programokat és a kisgyerekes családoknak kínált bőséges játék lehetőségeket választotta időtöltésül. S aki megmártózott a hidegebb vagy melegebb vizű medencében, csupán a törölközőig való futást kellett átvészelnie, amiért kárpótolt a kényelmes úszási lehetőség. Sajnos az újdonságnak beharangozott hőlégballonozás a szeles idő miatt elmaradt, de talán lesz jövőre is.

A támogatásból a Zala Megyei Kórház fizioterápiás osztályának medencéjét kívánják megújítani, mely a folyamatos és nagy kihasználtságú terápiás eszköz kapacitását harmadával növeli meg. Valamint a nemzetközi minősítést kiérdemelt Zalai Különleges Mentők felszerelésének bővítésére nyílik lehetőség az adakozók jóvoltából.

Balaicz Zoltán polgármester miközben büszkeséggel mondott köszönetet a felajánlásokért, jelenlétért, főzésért, hozzátette, hamarosan újból jótékony napra várják az érdeklődőket, szintén a megyei kórház javára, szeptember 2-án az Országos Vadpörkölt és Bor Fesztiválon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK