2021.10.21., csütörtök - OrsolyaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jótékonysági nap az AquaCityben

2017. július 22. szombat, 18:10
Szerző: Antal Lívia
Jótékonysági napot rendeznek augusztus 12-én a zalaegerszegi AquaCityben, melynek bevételét a megyei kórházban működő fizioterápiás osztály medencéjének felújítására, valamint a Zala Különleges Mentők részére ajánlják fel.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta, idén is bíznak abban, hogy a főzőverseny étkeinek eladásából, a vállalkozók, cégek felajánlásaiból és a belépők árából ismét rekordbevétel születhet. Az adakozásból most is két olyan intézményt illetve szervezetet kívánnak támogatni, melyek tevékenysége, léte nélkülözhetetlen minden ember számára, ez pedig a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház valamint a Zala Különleges Mentők Egyesülete. A polgármester örömmel számolt be arról, hogy a cégek előzetesen már 815 ezer forintot ajánlottak fel a sajtótájékoztató időpontjáig. Tavaly 57 főzőcsapat kínálta étkeit a fürdőzőknek. Idén egy különlegességgel is készülnek, a regisztrált vendégek egy cég felajánlásának köszönhetően jelképes összegért hőlégballonozáson vehetnek részt.

Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a zalaegerszegiek számára a belépő ezer forintba kerül a családi napon, lakcímkártya és fényképes igazolvány felmutatásával. A vidékiek ugyan normál árért léphetnek be, de minden szolgáltatást, így nagycsúszdákat is igénybe vehetik. Az elmúlt évekhez hasonlóan, mind a színpadon, mind a sportpályákon nagyon színes, üdítő produkciók várják a látogatókat. A gyerekeket népi-ügyességi játékok, lufihajtogatás, csillámfestés, valamint óriás buborékfújó verseny várja.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt emelte ki, hogy a jótékonysági nap programjai révén kellemes együttlétet biztosít a családok számára, ezért minél több gyermekes szülőt várnak. 

Dr. Halász Gabriella, a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház főigazgatója felidézte, hogy korábbi támogatás segítségével a genetikai laborba korszerű mikroszkópokat szereztek be. Az idei cél a fizioterápiás osztály harmincéves, elavult medencéjének felújítása, melynek költségét a kórház egyedül nem tudja finanszírozni. A medencében degeneratív mozgásszervi betegségekben szenvedőket kezelnek, valamint ortopédiai és traumatológiai műtéteken átesettek rehabilitációját végzik. Jelenleg évente közel 5 ezer kezelést csinálnak, a mintegy 30 millió forintba kerülő teljes felújítással azonban 30 százalékkal nőhet a medence kihasználtsága. 

A Zala Különleges Mentők speciálisan képzett csoportja nemzetközi bevetésekre is alkalmas. A központi mentőszervezet alegységeként az egyesület 15 tagja megszerezte az ENSZ INSARAG minősítést, mellyel a világ bármely pontján, az év 365 napján bevethetőkké váltak. Horváth Péter elnök elmondta, a számukra felajánlott adományt képzésekre fordítják, mert csak szakképesítéssel rendelkező személyek használhatják a speciális eszközöket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK