2024.06.19., szerda - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Példás adakozásból újult meg

2020. november 27. péntek, 17:55
Szerző: Antal Lívia Fotó: PA
Példás társadalmi összefogással, magánszemélyek és cégek adományából három év alatt újult meg a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház fizioterápiás medencéje a kiszolgáló helyiségekkel együtt. A megvalósult rekonstrukció nem nélkülözte a kórház működését sokféleképpen támogató Ispita Alapítvány gondoskodását és a kivitelező figyelmét sem. Valóban korszerű létesítmény jött létre a mozgásszervi betegségekben szenvedők hidroterápiás kezeléséhez.

Készre jelentették a megyei kórház fizioterápiás medencéjét

– Három éve határoztuk el, hogy közadakozás segítségével megpróbáljuk felújítani a fizioterápiás medencét, melynek érdekében nagyszabású kampányokat szerveztünk – mondta dr. Halász Gabriella, a kóház főigazgatója. – Bizonyára mindenki emlékszik rá, hogy három alkalommal is rendeztünk jótékonysági gálát, melyen a kórház dolgozói, orvosai színvonalas produkciókkal lepték meg a város lakosságát. Az itt élőknek azért is nagy köszönetet kell mondanunk, mert az egyik kedvezményezettje lehettük az AquaCityben minden év augusztusában megtartott jótékonysági főzésnek 2017-ben. Az önkormányzat és a szervezők által felajánlott összeget felhasználhattuk erre a célra.

Hihetetlen, hogy mennyi támogatást kaptunk a három év alatt a helyi vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, hivatalok munkatársainak és magánszemélyeknek köszönhetően. Magunk sem gondoltuk volna ezt, mikor a kórház Ispita Alapítványával karöltve belevágtunk a tervezésbe. A megvalósítást két ütemre bontottuk. 2019 februárjára 20 millió forintból a fizioterápiás medence teljes vízgépészeti rendszerét sikerült felújítanunk. Idén augusztusban pedig elérkezhetünk a rekonstrukció második nagy állomásához, a teljes medencetér, az öltözők és zuhanyzók megújításához – ismertette a főigazgató.

– Az Ispita Alapítvány egyik fontos célkitűzése az egészségügyi célú beruházások létrehozása, a meglévők felújítása. A 2019 tavaszán személyi összetételében megújult kuratórium is szívügyének tekintette, hogy minél hamarabb megvalósítsa a második ütemet – idézte fel Bali József, a kuratórium elnöke.  – A kórházzal szoros együttműködésben szerveztük meg a harmadik jótékonysági gálaműsort és gyűjtöttük a pénzadományokat. A sikeres munkának köszönhetően több mint 30 millió forintot fordítottunk az újabb beruházásra. Augusztus végén vette át a munkaterületet a kivitelező, a zalaegerszegi BMT Zrt.  Ütemterv szerint haladtak a munkák, így a szerződésben vállalt határidőre befejeződött a felújítás, amelynek műszaki átadása november 25-én történt meg – mondta el a kuratórium elnöke.

A fizioterápiás medence mintegy 30 éve áll a betegek szolgálatában. A széles körű társadalmi összefogással az első nagy felújítását élhette meg. Minden igényt kielégítő korszerű létesítmény jött létre, amely biztonságos és kényelmes használatot biztosít a mozgásukban korlátozottak számára is. A fizioterápiás medence elsősorban a mozgásszervi megbetegedések kezelésében tölt be fontos szerepet. Műtétek (csípő-, térdprotézis beültetése) utáni rehabilitációban is alkalmazzák. Kiszolgálja a gyermekosztály regionális rehabilitációs részlegét is a balesetekben súlyosan megsérült gyerekek kezelésében. Bíznak abban, hogy januárban, ha a veszélyhelyzeti intézkedések megengedik, fogadhatják már a betegeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK