2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Polgárőrök nyílt napja Ebergényben

2024. május 08. szerda, 18:28
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Nyílt napot, toborzást, drónos bemutatót tartottak május 5-én Ebergényben, a helyi polgárőr egyesület szervezésében. Az apropó a közelmúltban történt tisztújítás volt, amikor is 15 év után leköszönt Nagy István az elnöki posztról és helyébe Ambrus Tamás lépett (Nagy István a továbbiakban a felügyelő bizottságban tevékenykedik majd).

Új tagokat is vár az egyesület

Az új elnök kezdetektől tagja az egyesületnek, amely egyébként az egyetlen civil szervezet a településrészen. 

- 20 éves koromtól polgárőr vagyok, szívesen vállaltam az elnöki megbízatást – mondta Ambrus Tamás. – Szeretnénk új tagokat is toborozni ezért rendeztük ezt a nyílt napot. Ebergényben az utóbbi időben költöztek be fiatalok, őket is jó lenne bevonni az egyesületbe. Ahogy az időm engedi, személyesen is igyekszem megkeresni őket.

- Itt él még a szomszédok spontán egymásra figyelése?

- Az idősebbek körében igen. De szerencsére kevés a bűnelkövetés a hozzánk tartozó viszonylag nagy területen, Egerszeghegyen, Ebergényben, Kápolna-hegyen. Közel 40 tagunk van, de az aktív mag lehetne nagyobb. Van polgárőr járművünk, ez segíti a munkát. A városi önkormányzat támogatja a tevekénységünket, jó a kapcsolat a körzeti megbízottal, Majer Patrik rendőr főtörzsőrmesterrel, aki ma a vendégeink között van. 

- Mivel foglalkoztok még a járőrözés mellett?

- Augusztus első vasárnapján az Ebergényi Fesztivált szervezzük. Mivel mi vagyunk az egyetlen civil szervezet itt, ezért a közösségépítő programok megoldása is a mi feladatunk. Hamarosan szemétszedési akcióban veszünk részt. 

- A drón bemutatónak mi az apropója?

- Jó kapcsolatot ápolunk több polgárőr egyesülettel és a Zalai Drónos Felderítő Egyesülettel is, ezért meghívtuk őket. 

- A polgárőr munkában egyébként használhatók a drónok?

- Megfelelő feltételek esetén. Vagyis be kell jelenteni, engedélyeztetni kell. A drón használat pedig jogosítványhoz és műszaki vizsgához kötött, ugyanúgy, mint az autóvezetés. De ezekről részletesen beszámoltunk a mai nyílt napon. 

Az Ebergényért Polgárőr Egyesület várja az új tagok jelentkezését, akár közösségi szolgálatos fiatalokat is szívesen látnak. 
      
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK