2022.01.27., csütörtök - AngelikaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sármelléki aranykorúak farsangja

2018. február 17. szombat, 19:03
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Címkék: Farsang, Sármellék
Farsang utolsó szombatján idén is fergeteges hangulatban zajlott az Aranykorúak Farsangi Karneválja. A sármelléki művelődési központban tartott hagyományos járási rendezvényen az Aranykorúak Társaságához csatlakozott közösségek közül ezúttal 15 nyugdíjas korúakat tömörítő közösség képviseltette magát.

Az intézmény színpadán 24 produkciónak tapsolhatott a zsúfolásig megtelt nézőtéren helyet foglalt mintegy háromszáz fős közönség. A vendégeket a házigazda jogán, Horváth Tibor polgármester köszöntötte, majd dr. Varga Andrea a Zala Megyei Kormányhivatal Keszthely Járási Hivatalának vezetője a farsangi szokásokra irányítva a figyelmet nyitotta meg az eseményt. A jelmezes bemutató során a nagyérdemű találkozhatott hóűző apókával és tavaszváró tündérekkel, traccsoló menyecskékkel, mexikói lánnyal, kis ovisokkal, pityókás fehérnéppel, hallhatott alkalomhoz illő tréfás versikéket, nótákat, láthatott mókás jeleneteket, vidám hangulatú táncokat. A hévízi Díszítőművészeti Szakkör, a gyógyfürdővárosba csábító csodás gyógyulásokat mutatta be, míg az alsópáhoki Nefelejcs Nyugdíjas Klub a piaci kofák jóízű trécselését osztotta meg a népes közönséggel.

A bemutatók végeztével, Szabó László zenész talpalávalójára ropták a táncot a résztvevők. Közben a házigazda Sármelléki Öregtyúkok Egyesülete jóvoltából farsangi fánkot, retró szendvicseket és finom házi készítésű süteményeket, no meg kedvcsináló nedűket kóstolhattak a nagyik. A maszkabál eredményhirdetése után valamennyi fellépőnek oklevelet és ajándékot adott át Kapcsándy Mária, az Aranykorúak Társaságának elnöke. Ferge Józsefné, a sármelléki nyugdíjasklub vezetője pedig, emlékül, a vendéglátásból ismét jelesre vizsgázott közösség tagjai által készített kézműves babákkal kedveskedett a csoportoknak. Első helyezést kapott egyéni kategóriában a focibíróként bemutatkozott Balogh Józsefné, a mexikói lány jelmezében Torma Zsuzsanna, valamint a lovagja hátán dülöngélő pityókás menyecskét megszemélyesítő Mátésné Horváth Anna.

A kisközösségben fellépett jelmezesek közül a megosztott első helyet a Cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klub tagjai vihették el, Koroncz Mónika és Koroncz Katalin a zenés - táncos, felelgetős alakításukkal, míg Király Álmos György és Koroncz Katalin a csacsogó ovisok világát visszaidéző humoreszkjével került az élre. Az estébe nyúló, élmény gazdag esemény végén, a rendezvény egyik fő támogatója, dr. Baracskái Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének igazgatója mondott zárszót, kiemelve, hogy a keszthelyi székhellyel működő Aranykorúak Társasága milyen nagy és fontos szerepet tölt be a pihenőéveiket töltő időskorúak közösségi életében, szórakoztatásában, mindennapjaik színesítésében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK