2021.11.27., szombat - VirgilZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Váratlan adományok érkeztek

2020. május 14. csütörtök, 19:22
Szerző: Bánfi Kati
Korábbi tudósításunk óta nem várt felajánlások érkeztek a Zalaegerszegi Adományközpontba. A köszönetet ezúton is tolmácsolnák az adakozóknak.

Az adományközpont vezetője, Dudás Gyula elmondta, Békéscsabáról ajánlott fel a gyártó a zalaegerszegi üzletkötő révén 3000 doboz joghurtot és tejfölt vegyesen. S ígérték, a nagy örömet okozó tejtermékekkel majd még meglepik a nehéz sorsú embereket, az adományközpont közbenjárásával.

A Zalaegerszegi Adományközpont köszöni a felajánlásokat

Szintén új adományozóként kopogtattak a Hetednapi Adventista Egyház zalaegerszegi és keszthelyi képviselői, illetve a HIT Gyülekezet Szeretetszolgálata és a Pátyi Szeretetszolgálat. Tartós élelmiszereket, mosó-, és tisztálkodó szereket, illetve ruhákat, cipőket, játékokat, gyógyászati segédeszközöket, bútort ajánlottak fel a rászorulóknak. Magánemberként pedig Sándor Lászlóné több kartonnyi, bolt felszámolásból megmaradt árut adományozott.

- Fontos, hogy napi szinten kapunk kenyér- és pékáru felajánlásokat a Kossuth utcai Erurópékségből a Lipóti és a 6-22 es bolthálózattól. Nagyon jól jöttek és kellemesen megleptek az új adományozók. Talán egyik dolog generálja majd a másikat. Közösségi oldalunk is az információ áramoltatást szolgálja, mert szeretnénk jobban bekerülni a köztudatba. Nincs akkora mennyiségű adományunk, hogy mindenki pontosan ugyanolyan csomagot kapjon, de mindenkinek és rendszeresen tudunk adni valamit. A megyében több helyen működő csoportunk mellett Zalalövőn és Salomváron is elkezdett szerveződni a helyi segítő csapat, ami szintén nagy könnyebbség. A sok baj közül talán a legnagyobb, hogy a régóta nélkülöző emberek beletörődnek vagy belefásulnak a helyzetükbe és egyre rosszabb körülmények között élnek, akár eldugott faluvégeken, magukra maradva a bajaikkal, egészségügyi és anyagi problémáikkal. Őket is igyekszünk megtalálni, de keressenek minket – mondta Dudás Gyula, miközben most vidéki útjára kísértem el. S mutatta is a kimutatást, milyen felajánlásokért utazik Budapestre a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez, ehhez még teherautót kell szereznie. 

S még megjegyezném, a budapesti út, a napi városi és vidéki „járatok”, és a telefonhívások költségének előteremtését is neki kell megoldania. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK