2018.05.21., hétfő - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Vasútmodellek a VMK-ban

2017. november 12. vasárnap, 18:52
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Vasútmodell és vasúttörténeti kiállításra várták az érdeklődőket a hétvégén a Keresztury Dezső VMK-ba. A nemcsak gyerekeknek szóló programon eredeti tervek alapján készült vágányhálózatokat és állomásokat láthattak a nézők.

Meg persze vonatokat szép számmal; legyen szó személy- vagy tehervagonokból összeállított szerelvényekről. A több mint 250 méter hosszú terepasztalon megelevenedett ezenkívül a közúti közlekedés is, sőt a valósághű domborzati viszonyok között még mezőgazdasági munkagépeket, tűzoltóautót, vagy éppen vonatra várakozó, miniatűr embereket is látni lehetett. A vasúti- és közlekedési modellek H0 (1:87) méretarányúak.

A kiállítás a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub jóvoltából került Zalaegerszegre. Az immár több évtizedes múltra visszatekintő egyesület egyik célja, hogy összefogják és segítség a vasúmodellezők és vasútbarátok munkáját, illetve, hogy népszerűsítsék a magyar vasutat. A modelleken kívül vasúttörténeti dokumentumokat, egyenruhákat és fotókat is gyűjtenek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK