2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adventi kézműveskedés a református gyülekezetben

2019. december 02. hétfő, 20:09
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Az adventi készülődés jegyében kézműves foglalkozásra várták a Zalaegerszegi Református Egyházközség tagjait. Gyerekek és felnőttek egyaránt szorgoskodtak, így gyorsan elkészültek az adventi koszorúk, karácsonyfadíszek.

Hodánics-Bíró Tünde, a program felelőse elmondta, már évek óta hagyomány ez az ünnep előtti kézműveskedés, amelynek egyik célja az, hogy közös foglalkozást szervezzenek az iskolában, illetve a gyülekezetben hittant tanuló gyerekek számára.

A karácsonyra hangoló rendezvényhez a szülők is kapcsolódni tudnak. Hozzátette: advent első vasárnapján hálaadó istentiszteletet tartanak, a templom felavatásának (1942. november 29.) évfordulója alkalmából. Az idén a gyülekezeti hímzőkör tagjai által erre az alkalomra készített úrasztala terítőt ekkor veszik használatba. 

Hodánics Péter lelkész kérdésünkre válaszolva elmondta, a református egyház inkább a Szentírás üzeneteire teszi a hangsúlyt, az egyházi hagyománykörből csak a legfontosabbakat vette át, így például nincsenek szabályok, hogy az adventi koszorún hogyan helyezkedjenek el a gyertyák.

A hálaadó istentisztelet, amit minden évben advent első vasárnapján tartanak, pedig egyben egyháztörténeti esemény is, amikor is visszaemlékeznek a templom létrehozásának körülményeire. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK