2023.02.07., kedd - Tódor, RómeóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ásványokkal természetesen

2020. augusztus 23. vasárnap, 18:36
Szerző: Bánfi Kati
Kánikulában egy kis hűsítő ásvány téma a szakértőtől. Ábrahám Beáta előadásán jártunk. Kiderült, miközben az ásványok többsége hűs tapintatú, valójában erősen energetizálnak. Akár még melegünk is lehet tőlük. Erőt, önbizalmat adnak, jobb kedvre derítenek, vagy éppen oldják a stresszt, nyugtatnak, elaltatnak, segítik a gyógyulást. És akkor a szépségükről még nem is szóltunk.

Gyógyítanak és energetizálnak

Illusztráció

- Mindenki, akit érdekel a téma, két-három ásvánnyal kezdi, aztán jön a többi, ahogy az egyén megérik rá. Sokféle formában lehet a közelünkben az ásvány, ha ékszer formájában, akkor egész nap velünk van és hat ránk. Már az őskori sírleletek is mutatják, hogy az emberek ismerték és használták ezek gyógyító, védelmező és díszítő hatását a világ minden részén. Akkoriban kiváltságot jelentett a használatuk: például a koronázási ékszerekhez is felhasználták őket. Így a magyar Szent Koronát is többféle ásvány ékesíti. De míg a gyógynövényeknek gazdag irodalma maradt fenn, addig a kristálygyógyászatnak kevésbé, újra kell tanulni, tapasztalni a hatásukat. Ami egyénenként elég eltérő lehet. Finom energiájuk van ezeknek a köveknek, aki erre érzékenyebb, az könnyebben megtalálja a neki való ásványt. Az első benyomásra, az intuícióra jó hagyatkozni egyébként. Viszont ahogy változnak az ember tulajdonságai, állapota, úgy jó váltani ásványt is. Egyszer csak érezzük, hogy most már valami másra van szükségünk. Az ásványokat rendszeresen tisztítani kell. Különösen fontos a tisztítás a megörökölt ékszerek esetén. Az ásványokat egymástól külön választva érdemes tárolni.

- A gyógyító hatásról mondanál néhány szót…

- Minden testrésznek, szervnek van saját rezgése. Betegség esetén pedig alulrezonálnak. Ezt tudja emelni az ásvány. Mint minden gyógymódnál, itt is erősebb a hatás annál, aki ezt valóban el is tudja hinni. Hiszen a gondolat, akár pozitív, akár negatív a legerősebb hatású ránk. Aki agykontrollt végzett ismerheti az ezt bizonyító babcsíráztatós kísérletet, mely mindenkit meggyőzhet a gondolat erejéről. 

- Hogyan kell tisztítani az ásványokat?

- Vízzel, sóval, füsttel, ásvánnyal vagy napfénnyel, de nem tűző nappal, mert az fakíthat. Én még hangtállal is szoktam. Illetve itt is működik a gondolat ereje. Akkor célszerű, ha az ásvány veszített a fényességéből, úgymond tompa lesz. Ha rendszeresen használjuk őket, rendszeresen kell tisztítani is. 

Ábrahám Beáta

- Ma már nem úri kiváltság ez a gyógymód?

- Nem, sok ásvány elérhető, megfizethető, beszerezhető. A hamisításra azonban ügyelni kell. Különösen a ritka és ezért drága ásványok esetében. Gyakran hamisítják a Holdkövet, a Citrint, a Türkizt és még sorolhatnánk. Olyan kereskedőtől vásároljunk, aki ért hozzá, és garanciát ad. De mint minden új dologban itt is megjárja az ember a tapasztalás útjait.

- Milyen formában használhatók az ásványok?

- Kristálytelep, marokkő, ékszer, masszírozó rúd, védelmező kristály, meditációs-és szertartás kövekként, kristályvízként (inni vagy natúrkozmetikumokban). Ez utóbbira a rózsakvarc, hegyikristály és az ametiszt a legjobb, ez a három alapásvány. A lényeg, hogy ott legyen a környezetünkben. Amikor pedig megtette a feladatát, nem lesz tovább rá szükség. Kisbabáknak ékszerként nem ajánlom, mert nem tudják levenni magukról, amikor már nincs rá szükségük. Az elektroszmog ellen rózsakvarcot vagy sungitot javaslok. Minél inkább természetes környezet vegyen minket körül. Ebben is segítenek az ásványok – mondta Ábrahám Beáta. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK