2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Cél a mézfogyasztás népszerűsítése

2016. november 18. péntek, 19:28
Szerző: -pet-
Az egy főre jutó éves mézfogyasztás Magyarországon még mindig messze elmarad az európai átlagtól. Míg nálunk 70 dekagrammnyi méz fogy, addig az uniós országokban évi 2-3 kilogramm.

Az idei XIII. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár így a mézfogyasztás népszerűsítését is célul tűzte ki. A fesztivál részleteiről és a méz kedvező egészségügyi hatásairól a városházán tartott sajtótájékoztatót a szervező Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete nevében Czémán László elnök, valamint Vigh László országgyűlési képviselő, Tolvaj Márta alpolgármester és Boronyákné Papp Margó mézlovag.

Tolvaj Márta, Vigh László, Czémán László és Boronyákné Papp Margó a mézfogyasztást népszerűsítik

Advent első hétvégéjén Mézfesztivál a Sportcsarnokban

Elhangzott: a november 26-27-én a Sportcsarnokban megrendezésre kerülő esemény idén is kiegészül – immár 11. alkalommal – a Kárpát-medencei Mézlovagrendi Találkozóval, és a IV. Méhészszakmai Kiállítással és Vásárral. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a helyi termelők portékái egész évben eljussanak a lakossághoz, ezért teljes mellszélességgel támogatják az efféle rendezvényeket.

Czémán László elmondta: szeretnék egyrészt a méhész szakma presztízsét és ismertségét növelni, másrészt pedig a mézet, és a helyi terményekből készült más finomságokat népszerűsíteni. Az a cél, hogy a mézfogyasztás fontos része legyen a mindennapjainknak. Némi javulás van, hiszen a pár évvel ezelőtti átlaghoz képest 50 dekagrammról 70-re nőtt az éves hazai fogyasztás. De ez még mindig nagyon kevés.

A fesztivál egy igazi családi program is lesz, hiszen lovagrendi felvonulás, vásár, gyermekprogramok, vetélkedők és bál is várja a közönséget.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK