2023.02.01., szerda - IgnácZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

EgerszegFeszt három napon át

2022. június 20. hétfő, 07:54
Szerző:-pet-; Fotó:pP
Három színpaddal, borutcával, gasztronómiai sátrakkal és számos programmal várta a közönséget péntektől vasárnap estig az EgerszegFeszt. Utoljára 2019-ben volt fesztivál, a koronavírus-járvány miatt ugyanis 2020-ban és 2021-ben nem lehetett megtartani a rendezvényt.

Új Nagyszínpad, hagyományos borutca

A mostani háromnapos programsorozat egy sajtóbejárással nyíl meg péntek délután. Balaicz Zolán polgármester többek között elmondta: nagyszabású, felvonulással egybekötött megnyitót most azért nem tartottak, mert a testvérvárosi delegációkat az augusztus végi Vadpörkölt Fesztiválra várják. Bár Lendva és Gorizia egy kisebb csapattal azért részt vett az eseményen. Nyitányként a szervezők és a városvezetés – Vigh László országgyűlési képviselő társaságában – meglátogatta a főbb helyszíneket és gasztro-árusokat.

A Dísz téren a Fesztiválszínpad, a hangversenyterem mellett a Harmadik színpad, a Kazinczy téren pedig a Nagyszínpad várta a közönséget három napon át. Ez utóbbi volt a legnagyobb változás a fesztivál életében. A szervezők próbálták „széthúzni” térben a rendezvényt, hogy ne csak a Kossuth utcai borutcában mozogjon a tömeg.

Péntek este a Nagyszínpadon a Padlás című musicalt láthatták az érdeklődők, a hétvége folyamán pedig több helyi és országosan ismert zenekar is fellépett a „mosolygós fesztiválon”.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK