2022.11.27., vasárnap - VirgilZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Életvitelváltással legyőzhető

2017. április 04. kedd, 18:13
Szerző: Nemes Norbert
Akaraterő-fejlesztéssel, a tudat és a szokások átformálásával, személyre szabott életvitellel, kitartással mindenki búcsút inthet a 2-es típusú diabétesznek.

A keszthelyi Természetgyógyász Klub előadásán Bánfi Ibolya életmód tanácsadó, étkezési szakértő állította ezt és mutatta meg a közel negyven résztvevőnek, hogy miként lehet legyőzni a szerzett, helytelen életmódhoz köthető cukorbetegséget. A testi és lelki egészség egységét hatékony terápiákkal, kezelésekkel életmód központban és táborokban előmozdító szakember ételkészítési bemutatót is tartott.

A 2-es típusú cukorbetegségről a természetgyógyász klubban

Előkerült a diabéteszeseknek javasolt élelmiszerek közül: a medvehagyma, az alma, a citrom, a gyömbér, de még datolya szósz, ízletes goffri és gyógytea is készült. Az előadáson elhangzott: a gyógyíthatatlannak kikiáltott, szerzett diabétesz a természeti népeknél nemigen fordul elő, mert ők természetes életritmust követnek. A lakosság negyedét érintő civilizációs betegség magas vércukorszinttel, sok káros szövődménnyel és sok halálesettel jár együtt.

Ha a szervezet által termelt inzulin nem tudja megfelelő mértékben kifejteni vércukorszint-csökkentő hatását, akkor kialakulhat a kór, amit eredményesen lehet kezelni, de közel sem biztos, hogy a betegség egy életen át tartó elkötelezettséget jelent. A cukorbetegség gyógyítható, csak ezt keveseknek érdeke közölni a betegekkel. Nem kell unalmas, ízetlen ételeket sem fogyasztania, de a mozgásra, a fizikai aktivitásra gondot kell fordítani. Nem kell élethossziglan konzerválni az anyagcserezavart, mert az lényegében megszüntethető. A cukorbetegek, magas vérnyomással élők, metabolikus szindrómában, ízületi betegségben szenvedők ingyenes tanácsadásra jelentkezhetnek az érdligeti életmód központban.

 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK