2021.05.09., vasárnap - GergelyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

„Fagyi angyal” volt a Kedd Velem vendége

2019. október 13. vasárnap, 13:50
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Somogyi Renáta, a gyenesdiási Somogyi Fagylalt Műhely vidám fagylaltmestere, a családi vállalkozásban működtetett Bringa tanya talpraesett „fagyi angyala” volt a meghívottja a Kedd Velem névre keresztelt, három évvel ezelőtt életre hívott politikamentes rendezvénynek, ahol mindig Csányi Zoltán mutat be a hívatása mögötti helyi, vagy térségi közismert embert.

 

Mint kiderült: a mintegy három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező családi vállalkozásban robotoló harmincesztendős cukrász a kézműves fagylalt világában nemcsak hazánkban, nemcsak Európában, de világszerte is letette a névjegyét. A vendéglátás, a cukrászat, a fagyikészítés alapjait, ezek szeretetét dédszüleitől, nagyszüleitől és szüleitől kapta. Életvonalán a gyenesdiási művészeti alapfokú iskola a kreativitásában, a Vajda gimnázium pedig az olasz és a német nyelvek elsajátításában jutottak főszerephez. Renátát inasként, nyolc évvel ezelőtt édesapja: Somogyi József tanította meg a fagyikészítésre, de a közgazdász és élelmiszermérnöki egyetemi diplomaszerzések után a cukrász szakmát is elsajátította. “Gyenes Diós”, „Il mio cioccolato” “Bazsalikomos Málna”, “Festeticsék Mandulás Csókja”, “Illatos Izabella”. E fantázianevek versenydíjat nyert különleges alkotások.

Az oklevelek, emléklapok, díjak, kupák, érmek, a gyakori média megjelenések is jelzik az elismertségüket, a kiváló fagylaltkreációk készítésének helyes irányvonalát, az alkalmazott technológia helyességét. Tavalyelőtt a magyarországi fordulót megnyerve jutottak ki a fagylalt EB-re, ahol ezüst kupával jöttek haza. Innen vezetett az út a VB-re ahol pedig a szakami bírálóbizottság különdíját szerezték meg, és egy negyedik helyezést is bezsebeltek. Még 2017-ben a Balaton Fagyija címet is elnyerték.

Tavaly Renáta a Next Generation harminc év alatti kategóriájának a magyarországi fordulóján szerepelt kimagaslóan: a „Bazsalikomos Málna” névre hallgató fagylattal elnyerve az Év Fagyija címet. Mindemellett elhozott egy kézműves nívó díjat, Szegedváros különdíját és egy bronzérmet is. Idén sikerült második alkalommal is elhódítani a Balaton Fagyija címet az „Illatos Izabellával”. Elmondta: igazi csapatmunkát végrehajtva, nyitott szemmel járják a világot, folyamatosan képzik magukat, jótékonykodásra is jut idejük. Nagy szakmaszeretettel, gondos alapanyagválasztással, családi és baráti körben kipróbált receptúrákkal figyelnek a kiváló minőség folyamatos megtartására, mert ez az alapja minden a sikernek.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK