2022.08.13., szombat - IpolyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Györöki Szüreti Mulatság

2017. szeptember 10. vasárnap, 18:39
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Halász Lajos emlékkupa futballversennyel vette kezdetét szeptember első szombatján a halászléfőző versennyel egybekötött szüreti mulatság Balatongyörökön.

Az esős idő ellenére sem maradt el a vidám, jelmezes, zenés szüreti felvonulás a Balaton-parti rendezvénytérre: maskarásokkal, kisbíróval, néptáncosokkal, óvodásokkal, fúvószenekarral, mazsorettekkel, borhölgyekkel.

A 13 gasztrocsapat által elkészített, hagyományos és egyedi kategóriákban főzött halászleveket a fesztiválozók már kora délután megkóstolhatták, de az eredményhirdetés csak később kezdődött. A Kanizsa Néptáncegyüttes fellépése után minden főzőcsapat jutalmat és oklevelet kapott. A győzelmet idén is, az extra életkedvet mutató „Andris and the Barbies” nevű gasztro formáció érdemelte ki, a szakavatott zsűri véleménye alapján.

A  Gulyás étterem csapata mindössze 1 ponttal maradt alul a fiatalok csapatától. Az egyéb halleves kategóriáját a Szorgalmas Szőlőhegyi Gazdák csapata nyerte meg. A legszebben terített asztal a Szögedi Betyárok és Boszorkányok csapatáé volt. A szervező Bertha Bulcsu művelődési ház vezetője, Villányi Éva mutatta be a kóstoló ítészeket. A társadalmi zsűri tagjai: Noé Árpád, Kiss Sándor, Farkas Attila Fekete György irányításával pontozta az étkeket. Biró Róbert polgármester bevonásával sort kerítettek a Virágos Balatongyörökért verseny díjainak ünnepélyes átadására. Az épített örökség kategóriájában a Maca-villa tulajdonosai győzedelmeskedtek.

A Nógrády-família tagjai a közelmúltban, az építészeti értékeket megőrizve újították föl az 1900-as évek elején épített nyári villát. A díszes falusi kert kategóriájában, ebben az évben: Seifert Nikolettát hirdették ki győztesként, aki a település központjában álló parasztházának kertjét virágosította különösen megragadó ízléssel. Szórakozást, könnyed kikapcsolódást hozott Rosta Géza zenés műsora, a Kávészünet együttes koncertje és a Helios együttes által vezényelt esti utcabál is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK